Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ЖФК Морава Житковац

rss

06.03.2016.

Спортска редакција Алексинац нета са задовољсвом представља ЖФК „МОРАВА“ - Житковац

ЖФК Морава Житковац

Јуна 2014. почиње са радом зенски фудбалски клуб Морава из Житковца. У досадашњем постојању, кроз клуб је прошло више од 40 фудбалерки разног усраста од 8 до 16 године.

Са задовољством се може рећи да ЖФК Морава већ другу сезону заредом игра у Развојној лиги Србије регион – Југ (исток). Прва сезона далеко успешнија за Житковцанке, заузета трећа позиција поред Јагодине, Напредка из Крушевца, Левца - Рековца…

ЖФК Морава се, такође, може поносити радом, јер је у првој години постојања било 6 девојчица из нашег клуба које су позване у првом кругу селекција региона Источне Србије.

У својој првој години постојања и рада клуба, управа са тренерима успела је да из селекције извуче неколико врло квалитетних играчица, од којих је на жалост једна морала, надамо се на кратко, напустити тревнати терен због повреде колена.

Три фудбалерке од шест, колико их је селектирано, наставило је каријеру у ЖФК Јагодини, која такође има селекцију у Развојној лиги Србије, од тога, њих две наступа у сениорској екипи Јагодинки које играју Прву женску лигу Србије.

Клуб је у току лета прошле, 2015. године био у недоумици и проблему, да ли да настави такмичење у Развојној лиги Србије због недостатка деце, али се ипак десило најбоље и девојцице, уз помоћ управе и свих тренера, настављају такмичење у лиги.

Не можемо се похвалити позицијом на табели, али се можемо похвалити радом, залагањем, жељом и вољом зато што екипа ЖФК Мораве игра са страртних 5 играчица, од 11 које су по 3, па чак и 4 година млађе од осталих екипа у лиги.

Тако да, Андреа Јовић (2004), Јана Милосављевић (2004), Кристина Јовановић (2003), Ема Митић (2004), Сара Ристић (2003), Теодора Анђелковић (2006), играју против далеко снажнијих девојчица, које су рођене између 2000. и 2002. године.

Девојчице су веома упорне, борбене и остављају сву своју снагу на терену.

Почиње пролећни део сезоне (20. март, гостовање озбиљној екипи ЖФК Крстарица из Прокупља). Наставља се лига, као и рад са децом у истом ритму који показује да се радом, залагањем и вољом веома брзо напредује.

Иначе, Развојна лига Југ (исток) има 13 екипа, гостује се по целом Источном региону Србије, од Мајданпека преко Рековца (Левац), Јагодине, Крушевца (Напредак), Ниша (Раднички, Машинац), Куршумлије, до Пирота (Јединство), Књажевац…

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се све девојчице које су заинтересоване за усвајање нових фудбалских вештина и знања, које су жељне дружења, а рођене су између 2001. и 2005. године и млађе да ЖФК Морава Житковац у сваком тренутку прима нове чланове. Тренинзи се обављају на стадиону ФК Мораве у Житковцу, сваког радног дана, осим понедељка (или ако нам време не дозвољава) од 15.30 до 17.00.

ЧЛАНАРИНА СЕ НЕ ПЛАЋА, КАО И ГОСТОВАЊА (УКЉУЧУЈУЋИ И ОБРОК КАДА СЕ ГОСТУЈЕ ДАЛЕКО)
ВАШЕ ЈЕ САМО ДА РАДИТЕ И НАПРЕДУЈЕТЕ, ОСТАЛО ЈЕ НАША БРИГА
ЖФК МОРАВА ЖИТКОВАЦ!
Контакт телефон за информације 065/54-75-195, 065/846-09-09,
тренер Душан Васић (звати после 17:00)


# фудбал Житковац Алексинац.Нет Саша Марковић Гидра Душан Васић ЖФК Морава Андреа Јовић Јана Милосављевић Кристина Јовановић Ема Митић Сара Ристић Теодора Анђелковић
@aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима