Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ЖФК Морава Житковац наставља са успесима

rss

04.05.2016.

Наставља се фудбалска прича девојчица из Житковца, утакмицама у Рековцу, као и против фаворизоване Јагодине.

ЖФК Морава Житковац наставља са успесима

У Рековцу је утакмица одиграна у четвртак 28.4.2016, а резултат је био 2:4 за Мораву.

Почетак утакмице није обећавао, домаћин је брзо већ у 7 минуту повео из слободног ударца са 20-ак метара са 1:0, али онда креће права игра Житковчанки, па преко Анђеле Минић и Анђеле Милошевић наша екипа, већ до полувремена, води са 1:2.

У наставак се ушло са још већом жељом и вољом, те је после неколико минута гостујућа екипа водила са 1:3, а стрелац, поново Анђела Минић. Онда следи напада Рековчанки који је био неиспраћен од стране наших фудбалерки, резултат 2:3. Међутим, Морава наставља јако, као да после сваког примљеног гола надолази снаге, постиже четврти погодак, стрелац поготка Адријана Станишић.

Утакмица је завршена резултатом Левач 2:4 Морава.

Већ у суботу 30.4.2016. Житковчанке су се супроставиле одличној екипи Јагодине, екипа која се треба респектовати у било које доба дана или ноћи. Екипа Јагодине је у горњем делу табеле и заиста има сјајан биланс у протеклој полусезони која каже, ниједна изубљена утакмица код куће, такође још невероватније, ниједан примљени гол код куће у јесењем делу првенства.

Наша екипа се сјајно снашла на терену и у 20 минуту имала најбољу шансу на утакмици, коју није успела да реализује једна од најбољих на утакмици Анђела Милошевић. У другом полуврмену Јагодина је притисла нашу екипу и вредан је помена 50. минут када је фудбалерка Јагодине са 20-ак метара искоса додуше пробала да савлада голмана наше екипе, али безуспешно. На крају утакмице резултат Морава 0:0 Јагодина.

Следеће недеље екипа Мораве је слободна, а 15.5.2016. наша екипа биће домаћин одличној екипи Куршумлије, Колибри.

Тренери овим путем желе да се захвале публици која је поново дошла у лепом броју и подржавала екипу Мораве током целе утакмице. Такође, желе да похвале играчице које из утакмице у утакмицу постижу све боље резултате, па се види велики напредак и доста боља игра. Захвални играчицама на залагању, упорности, борбености. Тренери Душан Васић, Наташа Петровић, Данило Долашевић.

Иначе, ЖФК Морава учествује у развојној лиги Србије за девојчице годишта 2001. и млађе. ФСС финансира пут, судије, а тренери раде без динара надокнаде, нема чланарине за тренирање, само добра воља и велики ентузијазам тренера и управе клуба. Сендвиче и сокове за путовања обезбеђују добротвори и људи добре воље. Обезбеђени су редовни лекарски прегледи у Дому здравља Ниш (спортска медицина). На сваком тромесечју траже се оцене на увид, а слаба оцена или много изостанака значе да нема тренирања.


# фудбал Житковац женски фудбал Јагодина Душан Васић ЖФК Морава Рековац Наташа Петровић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима