Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Здравковић учествовао на Првенству Србије у дворани

rss

22.02.2016.

У недељу 21.2.2016. у Београду одржано је Првенство Србије за сениоре/ке у новој дворани.

Здравковић учествовао на Првенству Србије у дворани

По први пут у историји Српске атлетике одржано је сениорско Првенство Србије у дворани. Нова дворана се налази на територији војне академије у Београду, израђена је по најновијим стандардима.

Такмичар нашег клуба Ненад Здравковић је учествовао на овом такмичењу које је окупило близу 300 најбољих атлетичара из целе Србије у различитим дисциплинама.

Ненад је учествовао у дисциплини 400 м коју је претрчао за 52 секунди и 7 стотих, освојио је друго место у својој групи, а у коначном пласману је заузео одлично 15. место, у веома јакој конкуренцији најбољих тркача на 400 м.

"Овим такмичењем је наш клуб кренуо у нову такмичарску сезону за коју се надамо да ће бити успешна као и прошла година. Остали такмичари се припремају и у наредном периоду се очекује и њихов наступ на неком од такмичења." кажу из клуба.

Тренер Предраг Костић је задовољан наступом свог такмичара и очекује од њега боље резултате на такмичењима која ће се одржавати на отвореном.

Ненад је први пут наступао на неком дворанском такмичењу. Дворанско трчање је доста специфичније у односу на трчање напољу. Круг у дворани је 200 м, са оштрим кривинама и потребно је доста да се вежба у таквим условим како би се остварили добри резултати.

"Ми нисмо имали прилику да вежбамо у таквим условима, па је самим тим овај резултат одличан. У наредном периоду настава се са тренинзима и припремама за наредна такмичења која нас очекују." каже тренер Костић.


# атлетика Београд Напредак АК Предраг Костић Ненад Здравковић првенство Србије
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима