Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Успешан старт атлетичара на почетку сезоне

rss

03.03.2013. АК

На Првенству Србије у Кросу одржаном у Краљеву 02.03.2013 наши такмичари су остварили запажене резултате.

Успешан старт атлетичара на почетку сезоне

Млађи пионири: Урош Миленковић 1500м- 16 место.

Млађе пионирке: Софија Раковић 1000м- 24 место, Катарина Антић 25 место.

Старији пионири: Никола Марковић није завршио трку на 2000м.

Старије пионирке: Сандра Стојановић 1500м- 33 место.

За претходна четири такмичара ово је било прво такмичење у атлетској каријери, тако да се нису могли очекивати бољи резултати. Они су на почетку тренирања атлетике, али се очекују у даљем периоду много бољи резултати.

Најбоље резултате су остварили:

Марко Николић у трци јуниора на 5 км заузео је одлично 8 место са резултатом 16 минута и 41 секунд - то је његов НОВИ ЛИЧНИ РЕКОРД који је поправио за 30 секунди у односу на прошлу годину, очекују се још бољи резултати од њега у наставку сезоне, ово је тек почетак године и прво велико такмичење.

Предраг Костић у трци сениора на 8км- заузео је 13 место са резултатом 28 минута и 8 секунди. Он је, такође, поставио ЛИЧНИ РЕКОРД за 1 минут брже у односу на прошлу годину. Одлична провера за све такмичаре на почетку сезоне, очекују нас доста трка у наредним месецима. Сви такмичари ће поправљати форму у следећих месец дана и сигурно ће бити још бољи него што су сада. На првенству Србије је учествовало 259 такмичара из 49 клубова из Србије.

-

На 18. Зимском полумаратону у Нишу одржаном 03.03.2013. учествовао је наш такмичар Горан Костић који је остварио ЛИЧНИ РЕКОРД на дистанци од 21.1 км у времену од 1 х 26 мин и 01 секунде и заузео одлично 5 место. Ово је, такође, и клубски рекорд. Очекује се од овог такмичара да помери границу свог најбољег резултата у наредним тркама. На Полумаратону су учествовали тркачи из Словеније, Македоније, Црне Горе и велики број наших такмичара .



# атлетика Предраг Костић Марко Николић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима