Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ушла сам у легенду

rss

14.08.2006. В. Несторовић

Ушла сам у легенду

Нема одмора за српску краљицу атлетике. После освајања сребрне медаље на маратону (42 километра) и непроспаване ноћи, јер је велики успех на Европском првенству у Гетеборгу морао да се прослави, пронашли смо Оливеру Јевтић на лакшем јутарњем тренингу.

- Још не осећам умор од трке, вероватно због целе ове еуфорије око освајања медаље, тако да ћу последице осетити тек за два-три дана. Тренутно ми је све лепо, морам да признам да смо мало и прослављали, тако да нисам пуно спавала, па ево, сада тренирам - рекла је Оливера у разговору за „Блиц“.

Наша најуспешнија атлетичарка у Београд би требало да се врати у ноћи између понедељка и уторка (око поноћи).

- Драго ми је што су се на крају исплатили цео труд и уложени напор, као и што сам прекинула пост од 16 година без медаље, после Драгутина Топића и Снежане Пајкић. Што се тиче трке, она је била нешто спорија, мада то нисмо очекивали. Искрено, изненадила нас је Немица Урлика Мајш, као и све остале, нисмо мислили да може тако добро да трчи. Док је Рускиња Пермитина била испред мене, нисам се бринула, знала сам да трка може да се реши у последњих неколико километара, имали смо доста контролних тренинга на 10.000 метара, тако да сам била и охрабрена због тога. Да је трка потрајала још мало, можда бих успела да престигнем и Урлику.

Оливера је после два сата, 30 минута и 27 секунди стигла до сребра, а ово је уједно била и прва медаља за домаћи спорт од када је Србија постала самостална држава.

- Пресрећна сам због медаље, што сам и ја можда на овај начин ушла у легенду. Још не планирам наредну трку, сада следи одмор са пријатељима негде на мору, далеко од свега, да поново напуним батерије.

На Европском првенству у Гетеборгу натурализована 46-годишња Словенка Мерлин Оти стигла је до полуфинала у дисциплини на 100 метара, ви сте тек прошлог месеца напунили 29. Можемо ли и од вас очекивати нове медаље у годинама које предстоје?

- Невероватно је да Мерлин у тим годинама може да се носи са најбољим атлетичарима и свака јој част због тога. У маратону је ипак другачије, јер право време за најбоље такмичаре у овој дисциплини долази између 28. и 35. године живота, тада постајете издржљивији, психички и физички, тако да моје време тек долази. Надам се само да ће бити још пуно медаља - завршила је Оливера.

 


# атлетика Оливера Јевтић Београд
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима