Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Такмичење у малом фудбалу Кока-кола куп у Алексинцу

rss

12.05.2022.

Лоћичанке и Житковчани иду даље

Такмичење у малом фудбалу Кока-кола куп у Алексинцу

Кока-кола куп,  то је назив  интересантног такмичења у малом фудбалу које је одржано данас у Алексинцу, на Градском стадиону. Ради се, заправо, о надметању девојчица и дечака  у оквиру Спортских   игара  младих које су,  захваљујући иницијативи и залагању овдашњег Савеза за школски спорт, први пут  организоване у нашем граду. 
 
На почетку лепо дружење и пуно среће  учесницима пожелели Марко Терзић, председник алексиначког Савеза за школски спорт, Весна Филиповић, представница алексиначке пословнице Компаније Дунав осигурање, шахисткиња Анастасија Војиновић, иначе учесница завршнице прошлогодишњих игара у Сплиту, као  и заменица  председника општине Маријана Радивојевић која је пиштаљком означила почетак такмичења. 

У категорији девојчица надметале су се екипе из четири основне школе, и то:  „Вожд Карађорђе“  из Алексинца,  „Свети  Сава“ из Суботинца, „Вук Караџић“ из Житковца и „Аца Синадиновић“ из Лоћике.

У финалу девојчице из Лоћике са 3:2 победиле су своје вршњакиње из Суботинца и тако се нашле на победничком постољу, а пре финала са 5:0 победиле су фудбалерке из Житковца. Треће место припало је школи „Вожд Карађорђе“
.  
У конкуренцији дечака такмичило  се девет тимова, међу којима и предстаници ОШ „Иван Вушовић“ из Ражња. Победила је екипа школе„ Вук Караџић“ из Житковца. Они су финалу савладали селекцију школе „Јован Јовановић Змај“ са Алексиначког Рудника са  3:1.  Треће место освојила је лоћичка школа „Аца Синадиновић“, тачније њено  одељење у Тешици. 

Представници Спортско-рекреативног центра Алексинац и Фудбалског савеза општине наградили  са по две фудбалске лопте првопласиране екипе  и најбоље тимове у фер-плеју.

За фер-плеј су награђене девојчице из житковачке школе и дечаци из школе „Десанка Максимовић“ у Катуну. 
Победници у обе категорије пласирали су се  за даље такмичење.


# Алексинац спорт Весна Филиповић мали фудбал Анастасија Војиновић Марко Терзић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима