Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Стојић оптужио Алексинчанина за проблеме у српском фудбалу

rss

06.11.2012. Извор: Прес

Познати менаџер означио је „човека из Алексинца" (Богољуб Степановић, председник судијске комисије) као генератора свих проблема у судијској организацији због којег је небројено пута оштећен и његов клуб.

Стојић оптужио Алексинчанина за проблеме у српском фудбалу

Финансијер Рада Ранко Стојић у изјави за Пресс поручује да је дошао тренутак да државни органи и полицијски врх испитају рад Судијског одбора, апострофирајући да га константне грешке арбитара просто терају да напусти српски фудбал.  

Он додаје да га на овакав став није приморала реакција челника Црвене звезде после скандалозне грешке Дејана Димитријевића у дуелу између црвено-белих и Јагодине.

Познати менаџер означио је „човека из Алексинца" (Богољуб Степановић, председник судијске комисије, прим. аут) као генератора свих проблема у судијској организацији због којег је небројено пута оштећен и његов клуб.

С друге стране, представници Јагодине, Војводине и Доњег Срема углас поручују да се не би подигла незапамћена медијска помпа да су којим случајем њихови клубови оштећени на „Маракани" и у Хумској.

Стојић: Кухиња у Алексинцу

Иначе, Стојић је био револтиран арбитражом на мечу између Рада и Партизана када је Милан Караџић искључио везисту „грађевинара" Горана Чаушића.

- Осећања су ми некако помешана. Као фудбалски човек волео бих да све решимо у фудбалским форумима. Међутим, очигледно је да то није могуће. Дуго већ причам шта се и како дешава, али то је послужило овима из Судијске комисије да покрену поступак против мене. Људи једноставно раде шта хоће и нико не може да им стане на пут. Ма рећи ћу, зашто да не кажем... Онај човек из Алексинца (Богољуб Степановић, прим. аут) врши константан притисак на судије. Њему је основни квалитет то што долази из региона Источне Србије и за собом вуче огромну гласачку машину. Осећа се моћним, док су у судијском одбору склонили најопуштенијег од свих њих. Мислим на Мирослава Радомана. Такве појаве ме просто терају из српског фудбала - поручио је за Пресс Стојић.

Буторовић: Влада има пречих брига

Своје виђење „трећег полувремена" дуела између Црвене звезде и Јагодине имао је и председник Војводине Ратко Буторовић.

- Нисам гледао утакмицу. Рекли су ми да је Црвена звезда оштећена, и то сигурно није лепо. Међутим, не мислим да Влада Србије треба да заседа због тога и доноси закључке. Па ти људи имају пречих брига од пенала за Јагодину за који кажу да није постојао - рекао је Буторовић.

Он је додао да Војводина годинама кубури с лошом арбитражом, али да никада није тражила реакцију државних органа.

- Највише смо оштећени у Србији. Ви као новинар то би требало да знате. Шта нам се све десило у оном финалу купа, али нисмо тражили да реагује држава.

Први човек суперлигаша са Бањице изнео је низ врло занимљивих детаља који би могли да подигну нову буру у српском фудбалу. И поново је централну улогу заузео Богољуб Степановић.

- Не говорим ово због Црвене звезде, Партизана или неког трећег... Давно указујем на проблем који имамо. Навешћу вам један конкретан пример. Имали смо информацију да се председник судијске комисије седам дана пред наш меч на Карабурми састао с првим човеком ОФК Београда (Звездан Терзић, прим. аут). То се десило у Алексинцу или неком селу поред... Обавестили смо о томе ФСС и Заједницу, али је на крају делегиран Сантрач, који је из истог места одакле је и спортски директор „романтичара". После нам доделе Караџића за Партизан - истиче Стојић.

Сремци: Ми смо исмејани

Председник Јагодине Горан Милановић мишљења је да се само после судијских грешка на штету Црвене звезде и Партизана ствара фама, односно да нико не би констатовао да су којим случајем „ћурани" оштећени у Љутице Богдана.

- Када судије оштете Црвену звезду или Партизан прави се мобилизација. Испада да сада ја треба да држим лекције новинарима или медијима, али стварно је тако. Некоректно ми је да причам о поступцима Звездиног руководства, поготово што је мој клуб био актер, да тако кажем, спорне утакмице. Свака моја реч имала би реакцију типа „шта сад хоће овај". Фудбал је састављен од грешака, некада судије погреше на вашу штету, некад на штету ривала. Али док је све у домену грешака, нема потребе да реагују више инстанце. Можемо да реагујемо на састанцима фудбалских органа - јасан је Милановић.

Сличног мишљења је и спортски директор Доњег Срема Драган Деспотовић.

- Када смо ми имали замерке на суђење против Црвене звезде и када смо били оштећени, практично смо били исмејани. Међутим, после Јагодине се направио државни проблем, права медијска помпа. Није у реду када је неко оштећен, али сигуран сам да не важе исти аршини за све. Све ово може да се реши на састанку Извршног одбора ФСС, не треба мешати државне органе - каже Деспотовић.


# фудбал Богољуб Степановић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима