Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Срби пребили Хрвате

rss

19.02.2007. Z. JAKŠIĆ, Kurir

Ултимајт фајт репрезентација Србије у пријатељском мечу у Чачку савладала селекцију Хрватске са 4:1

Ултимат фајт репрезентација Србије у спектакуларном пријатељском мечу у Чачку убедљиво је победила Хрватску са 4:1! Српски борци добро су испрашили хрватске репрезентативце, а једини пораз доживео је Мирко Влаховић, појачање из Црне Горе, који се са својим противником борио у чак четири рунде.

Већ код представљања репрезентација температура је достигла усијање, пошто је интонирање хрватске химне дочекано салвом звиждука око 5.000 френетичних навијача. Хрвати су деловали уплашено и изгубљено, поготово када се после "Лијепе наше" заорила српска "Боже правде". Наши борци једва су чекали да се ухвате у коштац са противницима. Посебно ефектну победу извојевао је Драгутин Милошевић, коме је после једног ефектног дављења Хрват Марко Милавић морао да преда меч. Један од најбољих српских ултимат фајт бораца Илија Лончар свог противника одмах на почетку погодио је аперкатом, па се тако велика узданица хрватске репрезентације Петар Скерканић нашао на патосу, после чега је интервенисао дежурни лекар. По обичају, у свакој борби било је разбијених носева, напуклих аркада (више код Хрвата), а Милавићу, како смо чули, напрсла су два ребра.

У дворани крај Мораве владала је паклена атмосфера, ватренија од оне које стварају навијачи када играју кошаркаши Борца, миљеници Чачка. Сваку победу гледаоци су дочекивали подизањем три прста и узвицима "Србија, Србија".

Горан Ивановић, председник ССББФА, који је организовао овај до сада невиђен спектакл и који је за годину дана свог мандата препородио српски боди-билдинг, после меча нам је рекао:

- Наши борци су се неколико месеци припремали за овај меч. Иако су Хрвати познати као чврсти борци, мало су ме разочарали, јер су падали као снопље. Деловали су некако престрашено. Иља Шкондрић после меча ми је признао да су им се одсекле ноге кад су улазили у ринг. Верујем да ће наши борци победити и у реваншу у Хрватској, на њиховом врућем терену.

Организатори овог спектакла били су Ултимат фајт савез Србије (УСС) и Савез Србије за боди-билдинг, фитнес и аеробик (ССББФА), на челу са председницима Милошем Стојановићем (син Миодрага Стојановића Гидре, јунака познатог акционог филма "Рођен као ратник") и Гораном Ивановићем.

З. ЈАКШИЋ

Jeдино CroCopa (тј. Мирка Филиповића) нико није победио од наших


# Срби борилачки спортови
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима