Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Спортска дешавања

rss

20.02.2011. Извор: Алексиначке новости, Јужна Србија

Оба алексиначка кошаркашка клуба, која се такмиче у мушкој конкуренцији, остварила су у недељу убедљиве победе, док су кошаркашице Напретка у суботу претрпеле пораз на свом терену, као и рукометаши Алексинца од екипе Сврљига

Спортска дешавања

Напредак Макси ко је у Пироту је савладао екипу Димитровграда, резултатом 85:60. По четвртинама 23:16, 18:11, 20:17 и 24:16.

Најефикаснији у нашој екипи били су Рашић са 20, Шикман са 17 и Раичевић са 14 поена, док је у домаћој екипи најбољи скор остварио Андрејев са 27 постигнутих поена.

Велики посао за Алексинчане је у 18.колу И српске лиге одрадила и екипа Куршумлије савладавши на свом терену Мораву из Владичиног Хана резултатом 94:86, те јој тако значајно умањила шансе за освајање првог места.

Напредак је, осам кола пре краја првенства, први са скором од 16 победа и два пораза, док Јабланица на другом месту има две победе мање.

У наредном колу Напредак Макси цо гостоваће управо у Медвеђи екипи Јабланице.

 

Кошаркаши Јастреба су, у утакмици 13.кола ИИ српске лиге - Исток, у Алексинцу, декласирали екипу Ергонома из Ниша резултатом 94:59. По четвртинама 32:13, 21:9, 15:22 и 26:15.

Најефикаснији у екипи Алексинчана били су Стојановић са 22, Момчиловић са 19, Николић са 17, Тодоровић С. са 16 и Нешић са 11 постигнитих поена.

Јастреб је и даље 8. на табели, а у наредном колу играће у Власотинцу против истоимене екипе.

 

 

Кошаркашице алексиначког Напретка у суботу су на свом терену поражене од лидера на табели I српске женске лиге - Југ, лесковачке Актавис академије, резултатом 33:93. По четвртинама 6:28, 5:17, 9:22 и 13:26.

Алексинчанке су претпоследње на табели, а у наредном колу гостују у Пироту екипи Гимназијалца.

* * *


Рукометни клуб Сврљиг на припремној утакмици убедљиво савладао домаћу екипу Алексинца резултатом 22:12.

Најефикаснији у сврљишком тиму били су Давид Милутиновић са шест погодака, Влада Вранић и Лука Обрадовић по пет погодака.

У овом мечу истакао се и голман сврљижана Душан Васиљевић који је у више наврата сачувао своју мрежу.

Тренер Сврљига Драган Обрадовић задовољан је игром свог тима и најављује још бољу игру у наставку такмичења.

 


# кошарка Макси Ко Напредак КК
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима