Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Рудар Алпос побегао са дна табеле

rss

17.05.2016. Димитрије Стојадиновић

Дерби зачеља припао је „Рударима“ који су једном борбеном „игром на половини противника успали да се макну са дна табеле.

Рудар Алпос побегао са дна табеле

Утакмица је каснила 10 минута, а гости су покушали да на тај начин изиритирају одличног домаћина, али то сто су замислили није им пошло за „ногом“.

Од првог судијског звиждука „Рудари“ су кренули силовито да врше пресинг на половини противника, нападали су са свих страна и шансе су се ређале као на траци. Прво је Љубисављевић имао прилику, изашао је сам пред голмана, након тога још једна прилика за Љубисављевића, али голман гостију брани ударац. Опсада гола Радничког и притисак домаћина на одбрану гостију уродио је плодом, у 35. мин. срушен је један играч Рудара на 25 метара од гола Ј. Савића. Капитен Александар Земљак наместа лопту, узима залет, шутира мајсторски и погађа угао. Ј. Савић је био немоћан. Вођство „Рудара“ и радост навијача на трибинама.

Домаћин до краја полувремена контролише игру на средини терена и не дозвољава противнику да се размахне да би Љубисављевић био у још једној прилици да постигне погодак, лопту коју је дегазирао голман Додеровић која је прелетела одбрану Радничког, Љубисављевић шутира али је голман гостију ту лопту послао у корнер. Још неколико прилика за домаћина, шансе се ређају али нема погодака.

На старту другог полувремена Рудари имају повољан резултат али се не опуштају настављају са игром из првог полувремена ношени подршком са трибина настављају са нападима и постају права напаст за комплетан тим из Лубнице.

Ређају се шансе, Љубисављевић опет на сцени без праве реализације, млади талентовани Гојковић два пута промашује већ савладаног голмана гостију.

На сцену ступа опет Љубисављевић, после неколико пропуштених прилика А. Земљак лобује голмана Савића, погађа пречку Љубисављевић натрчава на одбијену лопту и маниром врсног стрелца шаље лопту у гол и доноси ново вођство Рударима.

Гости су за 90 минута успели да изведу један слободан ударац са 25 метара у 70. минуту, али је голман Рудара укротио тај ударац.

У последњем минуту Раднички је извео корнер, а А. Савић постигао почасни погодак.

За екипу рудара наступили су: Додеровић 6,5, Спасић 6,5 (Марковић -), Лазаревић 6,5, Петровић 6,5, Радуловић 7, Видојковић 6,5, Гојковић 6,5, М. Земљак 6,5, Љубисављевић 7, А. Земљак 7,5 (Дурмишевић -), Нешић 6,5.

Милош Белић оптимистаЖути картон за домаћу екипу зарадио је само Спасић.

Тренер Рудара Белић огласио се поводом победе његове екипе: „Честитам мојим момцима на одличниј игри, залагању и пожртвовању. Изгарали су на терену сви до једног и показали како се бори за клуб и доказали да нисмо екипа која треба да испадне. Верујем у своје момке, играћемо до последњег кола овако и изборити опстанак у „Зони исток“ „ – јасан је био тренер Милош Белић.


# Алексиначки Рудник фудбал Рудар ФК Александар Земљак Милош Белић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима