Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

РТС: Бокс се враћа у Алексинац

rss

16.12.2013. РТС

После четврт века паузе, у Алексинцу је организован Међународни турнир у боксу, под називом "Рударска рукавица", који је окупио клубове из Србије и Црне Горе.

Бокс се враћа у Алексинац

У спортској хали у Алексинцу, организован Међународни турнир у боксу у ком је учествовало двадесет такмичара из десет клубова.

Такмичили су се у свим категоријама- од перо лаке, до супер тешке. И док су се једни припремали, други су освајали медаље.

"Бавим се боксом већ две године, спремао сам се за ово такмичење три месеца, тако да очекујем добре резултате", каже Мирољуб Миљковић из Боксерског клуба "Арена" у Власотинцу.

"Ово ми је први меч, прва златна медаља, и заиста сам пресрећан, победио сам пре овом дивном публиком", каже Милош Стевић из БК "Рудар" у Алексинцу.

Ревију су увеличале легенде југословенског бокса, некадашњи репрезентатвци, који су славу тог спорта преносили широм света.

"Драго ми је да је бокс почео да иде великим корацима напред, да се врати оно време кад је бокс био у категоризацији на другом месту свеукупних спортова, ми смо били и исвајачи многих олимпијских и светских и европских медаља", каже Велимир Јефтић, некадашњи боксер.

"Најважније је да се враћа публика, то је најважније за сваки спорт. Омладина се враћа, тражимо успех од њих", додаје Братислав Ристић, такође, некадашњи боксер.

Организатор турнира је боксерски клуб "Рудар" у Алексинцу, који је почео са радом ове године, после паузе од четврт века.

"Нама је циљ био да извршимо пропаганду бокса, да вратимо бокс онде где је и био, да привучемо младе нараштаје", каже Новица Николић из БК "Рудар" у Алексинцу.

Одиграно је укупно десет мечева, а највише награда добили су боксери из алексиначког "Рудара", гости из Подгорице, као и такмичари клубова "Србија" из Сурдулице и прокупачког "Топличаниина".

 


# бокс Братислав Ристић борилачки спортови
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима