Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Рекорд Марка Николића на 3000 м

rss

13.10.2014. АК Напредак

На трци у Ужицу 12.10.2014 поводом 70 година од ослобођења града одржана је атлетска трка "Трофеј Ужица 2014" .

Рекорд Марка Николића на 3000 м

Наш клуб је представљао јуниор Марко Николић. Трчало се на стази дугој 3000 м на стадиону у Ужицу, трка је одржана на полувремену фудбалске утакмице Слобода-Петровац на Млави. Марко је трчао у конкуренцији најбољих сениора и јуниора у земљи, освојио је 13. место са новим личним рекордом на 3000 м - трчао је тачно 9 минута.

Ово је одличан резултат за Марка, који је остварен из пуног тренинга и у склопу припрема за главно такмичење које је 1.11.2014 у Лесковцу.

Марка очекује још једна провера на Кросу РТС-а у Крушевцу предстојећег викенда.

Тренер Предраг Костић је задовољан тренутном формом свог такмичара и очекује да у наредним тркама буде то на вишем нивоу.

Ово што је Марко истрчао у Ужицу је фантастичан резултат,како бих вам то представио на што бољи начин,то би изледао овако.

Велики број људи долази да трчи у Алексинцу на стадиону ФК "Напредак" , трче по неколико кругова (5, 10, 20, 30),  за одређено време. Дистанца од 3000 м коју је Марко трчао на трци је приближно 9 пуних кругова на стадиону, Марко је то претчао за 9 минута, што је изузетно брзо. Свако може да проба бар један круг на стадиону за 1 минут и да види о каквој се брзини ради, а тек може да се замисли о повезивању више кругова.


# атлетика Напредак АК Предраг Костић Марко Николић Петровац на Млави
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима