Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ПСД Брђанка: Копаоник

rss

21.01.2016. Наташа Станковић

Планинари ПСД "Брђанка" су, у недељу 17.1.2016. године, у складу са својим годишњим планом активности извели промотивну акцију успона на обронке Копаоника.

ПСД Брђанка: Копаоник

У акцији је учествовало 45 планинара ПСД "Брђанка" и 10 планинара ПК "Озрен" из Сокобање. Наша два пријатељска друштва организују већ дуже време заједничке акције и тако учвршћују сарадњу, која постоји између два друштва.

На акцији су учествовали планинари свих узраста, што је допринело квалитету акције. Нарочито смо поноси на чињеницу да је у акцији учествовао велики бој деце и омладине средњешколског узраста. Неки од тих омладинаца су вишегодишњи прекаљени планинари, са већим бројем тежих испењаних врхова.

У току акције планинари су по тешким временским условима прешли око 9, 5 км са висинском разликом од око 400 м. Акција се завршила у Брзећу. Обишли смо град и учешће на акцији употпунили зимским спортовима и играма на снегу. За сваког је било по нешто. Старији су шетали, а млађи се санкали и грудвали.

Сви су уживали у бајковитим зимским пејзажима и предивним четинарским шумама под снегом. Планинари су били задовољи због пријатно проведеног и испуњеног дана.


# планинари Брђанка ПСД Копаоник
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима