Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинчани учествовали на Првенству Србије у дворани за сениоре

rss

05.02.2018.

Такмичари Атлетског клуба "Напредак" учествовали су на Првенству Србије у дворани за сениоре и сениорке, које је одржано у Београду 3. и 4. фебруара

Алексинчани учествовали на Првенству Србије у дворани за сениоре

Двојица најспремнијих такмичара отворили су нову сезону такмичења за алексиначки клуб, наступали су Марко Николић и Ненад Здравковић.

Првог дана Ненад је трчао у трци на 400м и поставио нови лични рекорд у времену  од 51 секунде и 51 стотих, Марко је први пут наступао у дворани и у трци на 1500м и остварио резултат од 4мин. 22сек. и 32 стотих. Ненад је заузео 8. место, а Марко 9. место, у укупном пласману у својим дисциплинама после првог дана.

Другог дана такмичења Ненад је наступио у трци на 200 метара, остварио је резултат од 23 секунди и 37 стотих, а Марко је у трци на 3000м остварио резултат од 9 минута 12 секунди и 54стотих.

У укупном пласману Ненад је опет заузео 8. место, а Марко 9. и тако поновили исти пласман као и првог дана само у другим дисциплинама.

Сви такмичари који су били пласирани боље од наших такмичара имали су могућност да тренирају у дворанским условима и тиме су били у предности у односу на наше, самим тим овакви резултати су подстрек за ову двојицу момака да раде још више и буду много бољи на такмичењима која им предстоје.

Подсетимо, да је круг у атлетској дворани 200 метара, па да је доста специфично трчати дворану, у односу на такмичења која се одржавају на отвореном, где је круг дужине 400 метара.

- Ово је прво такмичења за обојицу и ови резултати обећавају да ће година бити јако успешна, када се узме у обзир да немамо услове за трчање у дворани,резултати наших такмичара су веома успешни. Веома сам задовољан формом својих такмичара и резултатима које су остварили у оба дана такмичења, каже тренер Предраг Костић.


# атлетика Београд Напредак АК Предраг Костић Ненад Здравковић Марко Николић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима