Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Прокупчани остају при ставу да их је Шикман преварио

rss

15.10.2017.

Ситуацију везану за спор Драгољуба Шикмана и Кошаркашког клуба "Прокупље", делимично нам је појаснио господин Вуле Вуковић, председник управног одбора прикупачког клуба.

Вуле Вуковић, председник КК Прокупље

У вези дисциплинске пријаве које сам у име Кошаркашког клуба „Прокупље“ поднео Дисциплинском суду против играча Драгољуба Шикмана, стриктно и само правно сам се позвао на члан 70. Дисциплинског правилника Кошаркашког савеза Србије:

„Играч који наступи за други клуб без одобрења клуба, казниће се ….“ (такође клуб и одговорно лице клуба за који је играч наступао без одобрења матичног клуба ).

У поменутом члану нигде се не спомиње ДА ли је или НЕ играч склопио Уговор са клубом, јер између осталог, ранг такмичења КК „Прокупље“то и не условљава.

Кошаркашки „Константин куп“ је традиција нишког КК „Константин“ из Ниша, на две одигране утакмице КК „Напредак „за које је наступао играч Драгољуб Шикман постоје записници, у мојој пријави имена и презимена свих судија.

Даном потписивања приступнице за Кошаркашки клуб „Прокупље“ играча Драгољуба Шикмана, Управни одбор КК „Прокупље“, прекинуо је СВЕ разговоре и преговоре са потенцијалним појачањима-играчима који играју на „позицији“ идентичној играча Д. Шикмана.

Уставом наше земље свима нама је дозвољено право говора и мишљења. Своја мишљења изнео сам јавно на конференцијама за медије које је организовао КК „Прокупље“. То ћу наравно увек чинити, уз речи истине и материјалних доказа.
Хајка није кошаркашки термин мени знан. Знано ми је право, закон и правда.

Због тога сам јавно и рекао „СТОП кошаркашким преварама“, мислећи на поступак играча Д. Шикмана, његове преваре, обмане, лажи према КК „Прокупље“.

Преваром коју је играч Д. Шикман учинио, КК „Прокупље“ има и нематеријану штету, пре свега амбиције и пласман клуба, што ћу свакако успети да докажем пред правосудним органима Републике Србије.

Вуле Вуковић, dipl.ing.& B.A.Management
Председник управног одбора КК „Прокупље“

---

 

Изјашњење КК Напредак на дисциплинску пријаву

Изјашњење Драгољуба Шикмана на дисциплинску пријаву


# кошарка Драгољуб Шикман управни одбор Прокупље КК Вуле Вуковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима