Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пораз „Рудар Алпос-а“ од Сврљига за бригу

rss

23.05.2016. ДС

Гости из Алексинца су имали императив победе због опстанка, велику жељу за победом, али нису знали како да дођу до резултата.

Пораз „Рудар Алпос-а“ од Сврљига за бригу

Домаћин је био бољи у првом полувремену и за пола сата игре постигао три поготка. Прво Кликовац, у 8. минуту је упошљен од задње линије дубинском лоптом по левој страни гостију, коју је, на додавање Петровића, претворио у гол. Затим гол Петровића, који користи неуспелу офсајд замку гостију, и Сврљижани повећавају на 2:0 у 24. минуту.

Изгледну прилику за госте не користи млада нада фудбала, брзоноги Љубисављевић, који излази пред голмана Илића, јако шутира, али Илић уз мало среће хвата лопту и брани тај ударац.

Још неколико полуприлика, навала гостију не користи да угрози домаћина и у 30. минуту Филипов постиже трећи погодак.

Рудари се у другом полувремену консолидују, играју чвршће, пружају отпор добром домаћину играју стрпљиво и сигурно на средини терена. Праве неколико полуконтри, из једне такве контре Љубисављевић је био прецизан и смањио резултат на 3:1.

Таман кад су „Рудари“ почели да играју, кренули на све или ништа севнула је контра домаћих фудбалера и одбрана гостију није успела да заустави Стојановића, који је погодио за високо вођство Сврљижана од 4:1.

Александар Земљак капитен „Рудара“ и најбољи играч на терену постиже у 80. минуту други гол. Јак дегажман голмана Додеровића који је пребацио одбрану домаћина, Земљак је прихватио ту лопту и рутински савладао голмана Илића.

Гости су до краја утакмице пропустили још неколико прилика да смање вискок резултат али нису успели у томе.

„Рудари“ су меч почели у следећем саставу: Додеровић 6,5, Видојковић 6, Лазаревић 6, Славнић 6, Петровић 6, Радуловић 6, Гојковић 6 (Марковић -), М. Земљак 6,5, Љубисављевић 6,5, А. Земљак 7, Нешић 6,5
У игру нису улазили Стојадиновић, Васић, Николић и Спасић.

Жути картон за „Рударе“ зарадили су Додеровић и Видојковић

Тренер „Рудара“ Милош Белић огласио се поводом пораза његове екипе:

„Честитам мојим играчима на борбености и труду. Показали смо да знамо да играмо, у претходна два кола код куће савладали смо Лубницу и Шарбановац, ту су се моји момци истрошили пуно. Противник је био јак, пружили смо отпор колико смо могли. Цело првенство играмо под притиском и морањем да победимо сваки меч како би изборили опстанак. Имамо још два кола до краја, играћемо нећемо се предати.


# Алексиначки Рудник фудбал Рудар ФК Александар Земљак Сврљиг Милош Белић нишка фудбалска зона
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима