Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пораз Напретка у Вршцу, у последњем колу КЛС-а на све или ништа

rss

09.03.2020. Јужне вести

Испустио је Напредак још једну прилику да себи осигура пласман у Суперлигу, пошто је у претпоследњем колу изгубио у Вршцу од истоимене екипе, резултатом 91:83. Тако ће расплет око тога ко ће на мегдан АБАлигашима морати да сачека последње коло Кошаркашке лиге Србије.

Фото: Милица Гвозден

Тренутно по 35 бодова имају Напредак, Колубара из Лазаревца и Металац из Ваљева и налазе се на 7, 8. и 9. позицији. Места у Суперлиги има за два од ова три тима, а у последњем колу ће у Алексинцу гостовати Колубара, па ће победник осигурати пласман у Суперлигу. Једина ситуација у којој Напредак остаје без пласмана у најјаче домаће такмичење је пораз од тима из Лазаревца, а Металац победи Младост из Земуна.

Тако ће дан одлуке, у који ће стати цела минула сезона, иначе дебитантска за Напредак у КЛС-у, бити субота, 14. март.

Исход дуела у хали "Миленијум" одлучио је сам почетак. Алексинчани су јако лоше отворили меч и за првих 10 минута примили поена колико се неретко прима за читаво полувреме - 34. Наспрам тога, сами су успели да убаце свега 14 поена, па су након прве четвртине губили са огромних 20 поена разлике.

До краја полувремена своју предност кошаркаши Вршца су увећали на +24 (59:35). Уследио је велики повратак Напретка, који је у трећем кварталу истопио велику предност ривала и пред последњу четвртину свео заостатак на 10 поена (70:60).

У наставку се нада гостију додатно распалила, јер је смањио заостатак на једноцифрени, а у 36. минуту стигли су и на -3 (79:76). Ипак, то није било довољно, јер је домаћин у завршници повисио вођство и на крају славио са 91:83.


# Напредак КК
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима