Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ПК "Железничар": Румунија - Мехединци

rss

11.03.2015. Планинарски клуб Железничар

Учешћем у планинарској акцији „Успон на Домоглед” симболично је почело учешће чланова Планинарског клуба ЖЕЛЕЗНИЧАР из Алексинца на планинарским акцијама које се одржавају ван граница Србије.

ПК "Железничар": Румунија - Мехединци

Поменути врх се налази на планини Мехединци у Јужним Карпатима, недалеко од бање Херкулану. Овај врх се налази источно од поменуте бање и има неколико специфичности у односу на друге планинске врхове, стрме литице по којима вијуга добро уређена планинарска стаза и релативно малу висину за искусне планинаре (1105 мнв).

Ову планинарску акцију организовали су чланови ПК ВРХ из Кладова, а у њој је учествовало око 40 планинара из централне Србије, од којих је врх Домоглед испењало 25 планинара. Време након успона  планинари су искористили за обилазак бање и културноисторијских споменика који се налазе у околини а на пригодан начин обележен је и 8. март .

Ова планинарска акција је такође била добра припрема за наредну планинарску акцију, која се одржава наредног викенда на истом планинском масиву (планина Варфул Трескавац), а главни организатор је Планинарски  клуб  ЖЕЛЕЗНИЧАР  из Алексинца.

 


# планинари Железничар (план. др.) Румунија Карпати Мехединци
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима