Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Прелет преко Србије

rss

24.04.2009. Србија Спорт

Прелет преко Србије

У петак, суботу и недељу (24, 25, 26 април) око 50 пилота параглајдера такмичиће се у дисциплини прелет параглајдером "Вршац Опен 2009"

У организацији Клуба слободног летења "Арес" из Београда и Ваздухопловног савеза Србије, учествоваће такмичари из Србије, Мађарске и Румуније.

Параглајдеристи ће полетати са Вршачке куле, која се налази на 400 метара надморске висине, а летење ће се одвијати на висини до 3.000 метара.

Параглајдеристи ће летети у праву Ниша, Беле Цркве, Петровца на Млави... Очекује се учешће десетак јуниора, а о угледу такмичења, које "Арес" организује четврти пут, говори и податак да ће неки од најбољих српских пилота учествовати. Међу такмичарима су и државни рекордер у овој дисциплини, Жељко Овука (који је прошле године поставио овај рекорд прелетевши готово 200 км), као и Зоран Петровић – Гуги, вишеструки добитник статуе "Златни орао" и Петар Трнавац, прошлогодишњи победник Лиге Србије.

Прелет

Дисциплина прелет представља срж самог параглајдинга. Као и једриличари и слободни змајари, параглајдеристи користе успоне ваздушне струје да остану у ваздуху више сати (чак и преко 10 сати без одмора) и прелете више десетина па чак и стотина километара. У овој дисциплини се такмичи највећи број људи и представља изазов, јер је сплет велике вештине, знања и храбрости, стеченима кроз године рада.


http://www.srbijasport.com/vest.php?news_id=19812&sport_id=41


# параглајдинг
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима