Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Неко воли да се сунча, а неко да лети!

rss

02.08.2010. Д. Димитровска, Новости

Велика плажа у Улцињу стециште авантуриста јер је идеална за параглајдинг, змаја и једро. На црногорском приморју разне занимације за оне који не воле само да се сунчају.

Неко воли да се сунча, а неко да лети!

Велика плажа у Улцињу стециште авантуриста јер је идеална за параглајдинг, змаја и једро. На црногорском приморју разне занимације за оне који не воле само да се сунчају.

Четири параглајдинг клуба на црногорском приморју организују уживање за љубитеље екстремних спортова. Полетишта са Брајића, Ловћена, брда Врсота изнад Бара и Паштровске горе изнад Петровца, па ко воли...

Лете они који знају (имају лиценцу), али и они који не знају. Ови други, наравно, увек у пару с пилотом.

- За туристе који никад нису летели а то желе, тандем лет је 60 евра, а за пријатеље клуба и оне који букирају раније стаје 40 евра - каже Предраг Котлаја, пилот клуба „Параглајдинг Монтенегро“. - Дешава се свашта у ваздуху, неки се уплаше, али већина оних који дођу код нас већ је одлучила да полети - па стисну зубе и шта буде. У ваздуху се сви лепо опусте и уживају у погледу на прелепо светлуцаво јадранско море.

За сигурно полетање најважније од свега је имати добре услове: ветар с мора и сунчан дан. Ако тога нема - нема ни полетања.

- Ветар с мора је неопходан да подигне летелицу која је изузетно лака, а сунце да би загрејало околне стене које испуштају топао ваздух који се диже горе и омогућава лакши полет - каже Предраг.

Зато се лети само од 10 до 18 сати, никако касније, јер онда почне да дува ветар с копна који није повољан за лет.

Док једни лете као птице, они страшљивији бирају парасејлинг, падобран који вуче глисер.

Дуж црногорског приморја има на десетине парасејлинг клубова који организују вожњу. Доживљај је такође незабораван и мање опасан.


ИНФО

Тандем параглајдинг 60
Парасејлинг за једног 30
Двоје 50
Троје 70

*цене су у еврима


# параглајдинг летење Црна Гора
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима