Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Лет изнад "Соколових гнезда"

rss

05.05.2007. http://soko-banja.org/index.php


Од ове туристичке сезоне у Сокобањи се гостима и посетиоцима пружа могућност да лете параглајдером. Старт је на планини Озрен која се уздиже јужно изнад Сокобање, а алтернатива су обронци планине Ртањ према северу. Главни иницијатор је Пословно туристичка агенција „Сокотурс“ у сарадњи са параглајдинг клубовима југоисточне Србије, и цела акција је подржана и спроведена ове године уз помоћ сокобањске Дирекције за изградњу и урбанизам.

Параглајдинг је један од најмлађих ваздухопловних спортова и један од најлакших и најједноставнијих начина да остварите свој сан о летењу. Овај спорт се интезивно развија и шири у последњих петнаест година и све више узима маха у спортском ваздухопловству и оутдоор активностима. Основни разлог овоме је тај што овај спорт не захтева огромна финансијска средства и време што је у данашње време нешто што се и најмање има. У овом спорту не постоје компликоване процедуре, закони, дуге и напорне обуке и све оно што убија задовољство, спонтаност и слободу летења. Све што вам је потребно јесте добра воља и мало слободног времена а оно што добијате је могућност великих авантура, путовања, изазов и поглед на невероватне лепоте предела изнад којих летите.

Прилику да виде прве прелете преко Сокобање, су поред мештана имали и бројни гости који су боравили у Сокобањи за време првомајских празника, а судећи према коментарима овај спорт ће у Сокобањи преко сезоне постати прави хит.

Више на: http://soko-banja.org/index.php?option=com_content&task=view&id=185

 


# параглајдинг
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима