Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Овог лета се одржава турнир у ножном тенису у Алексинцу

rss

05.07.2019.

На теренима ТАШ у Алексинцу први пут ће се одржати турнир "Алексинац опен" и то у ретко виђеном такмичарском спорту - ножном тенису. Пријаве су отворене до 19. јула, кажу у Клубу малог фудбала Алексинац, пошто такмичење креће дан касније.

Овог лета се одржава турнир у ножном тенису у Алексинцу

Заинтересовани се могу пријавити на њиховој Фејсбук страници, добити детаљније информације о систему такмичења, али и правилима овог спорта.

Он је заправо комбинација фудбала, тениса и одбојке. Екипа броји три члана, док је четврти замена. Од фудбала је “позајмљена” лопта, али се користе лопте величине 3, 4 или 5, затим и забрана играња руком, па су у оптицају играње ногом, главом, грудима и коленом.

Нека од преузетих одбојкашких правила су да екипа сме 3 пута ударити лопту пре него што противник игра и да играч сервира све док та екипа бележи поене.

Што се тиче тениских правила, треба да се сервира дијагонално и лопта мора да удари о земљу пре него што је противнички играч шутне.

Аутентичне су димензије терена јер се игра на терену дужине 12 метара и ширине 8 метара. Игра се у два или три добијена сета, а за његово освајање потребно је 11 поена, што подсећа на правила у стоном-тенису. На турниру у Алексинцу само мечеви за прво и треће место играће се до 21 поена у сету, на три добијена сета.

И начин сервиса је нешто што се не виђа иначе на другим спортским борилиштима, пошто онај који сервира мора из руке испустити лопту на ногу и тако је послати на противничку страну терена.

Рок са пријаве за "Алексинац опен" је до 19. јула у 19 сати, а на основу броја пријављених екипа, кажу у КМФ Алексинац, одредиће се и систем такмичења.

Котизација је 3.000 динара по екипи, а од броја пријављених екипа зависи и износ награда за 1, 2. и 3. место.

Извор: Јужне вести

Како изгледа ножни тенис погледајте у видео клипу испод.


# КМФ Алексинац Јужне вести
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима