Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржан турнир поводом Дана рудара

rss

06.08.2016. Милан Милојевић

Турнир млађих категорија, рођених 2001. и 2002. године, који је одржан 4. и 5. августа на Алексиначком Руднику поводом 6. августа, ДАНА РУДАРА, у организацији ФСО Алексинац, Месне заједнице Алексиначки Рудник и фудбалског клуба Рудар АЛПОС, је успео у потпуности.

Одржан турнир поводом Дана рудара

На турниру су учествовале четири селекције. Поред домаће екипе коју је селектирао ФСО Алексинац учествовали су још ФК Раднички Ниш, ФК Реал такође из Ниша, као и ФК Рад из Београда.

Првог дана турнира на програму је било полуфинале .

ФСО Алексинац – ФК Реал 2:0 (2:0)

Домаћи састав је оправдао улогу фаворита против најмлађе екипе на турниру и решио питање победника још у првом полувремену. Голове су постигли Остоја Лазић у 8. минуту и капитен Никола Новковић у 31. минуту.

ФК Раднички – ФК Рад 0:1 (0:0) 

У другој утакмици било је много више неизвесности. Два тима су приказала једну квалитетну и тврду партију. Тренутак одлуке десио се десет минута пре краја утакмице када је Лука Новитовић постигао победоносни погодак и одвео грађевинаре у финале.

Екипе су после првог дана турнира имале преноћиште са вечером, доручком и ужином у установи за одмор и рекреацију деце ''ЛИПОВАЦ'' у Липовцу.

Другог дана турнира на програму су биле утакмице за пласман .

Утакмица за 3. место ФК Раднички – ФК Реал  2:1 (0:0)

У утакмици за утешно треће место на турниру искуснији фудбалери Радничког су на једвите јаде и уз доста муке победили екипу Реала, која је и повела почетком другог полувремена и била много опаснија и боља екипа. После вођства су стали, а то су умели да казне играчи Радничког и са два брза погодка осигурају победу.

Финале : ФК Рад – ФК ФСО Алексинац  2:0 (0:0)

У великом финалу ипак се није десило изненађење. Фаворизована екипа из Београда је контролисала лопту током целог меча, били су бољи и сасвим заслужено победили. Нашој екипи највећи подстрек је сигурно громогласан аплауз са трибина после утакмице, јер су оставили срце на терену, борили се свим снагама, изгарали на терену и били надомак пенал рулета. Нажалост, у последњих десет минута примају два погодка и освајају друго место.

Екипи Рада такође све похвале за игру и фер понашање на терену. Судијске тројке су профеионално обавиле свој посао.

Стотинак гледалаца је уживало оба дана турнира у лепим потезима и головима будућих нада Српског фудбала.

На крају турнира председник ФСО Алексинац господин Леонардо Матић захвалио се свим екипама које су учествовале као и људима који су помогли да овај турнир успе у потпуности и обећао да ће турнир постати традиционалан .  


# Алексиначки Рудник фудбал Леонардо Матић СО Алексинац Никола Новковић Дан рудара
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима