Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одбојкаши оквиру акције "Срце за децу" скупили 80 пакета и 11.000 динара

rss

22.05.2013. Бранко Јаначковић Фото: Рас

Више од 60 пакета гардеробе, десетак пакета са играчкама и десетак пакета са обућом као и 11.000 динара новчане помоћи прикупљено је на хумнитарном турниру који је у склопу акције „Срце за децу“ ордржан у организацији Одбојкашког клуба Алексинац и подршку Општине Алексинац, Канцеларије за младе Алексинац и Организације за туризам и спорт (ОТИС).

Одбојкаши  оквиру акције

- Видели смо потресне приче о сиромашним породицама и деци која живе у тешким условима па смо желеи да дамо свој допринос акцији.

На турниру су осим домаћина учествовали одбојкашки клубови „Десетка“, „Миленијум“ и „Стампедо“ из Ниша. Прикупљени новац уплатили смо на рачун „Блиц фондације“ а прикупљену помоћ у гардероби, обући и играчкама по договору, предали смо представницима Центра за социјални рад из Алексинца, која ће је дистрибуирати до оних којима је најпотребнија, каже тренер ОК Алексинац Милан Томић. Он је позвао спортске клубове у другим градовима да на сличан начин подрже ову хуманитарну акцију.

- Ако је Алексинац, који важи за сиромашну средину, могао да организује једну овакву хуманитарно спортску манифестацију, онда могу и други градови - додаје Томић.

У Центру за социјални рад са одушевљењем су дочекали прикупљену помоћ која ће бити подељена угроженој деци.

- Веома нам значи ова помоћ јер увек има деце којој је потребна гардероба и обућа, будући да смо општина која спада у неразвијене. Помоћ ће добити деца из хранитељских породица, деца из мале домске заједнице коју чине малишани из Кулине са тешким сметњама у развоју и деца из установе за децу и младе Христина Маркешић из Алексинца.

 

Како да помогнете:

Помоћ можете уплатити на динарски рачун: 2750010221949709 90 - рсд, Соц. Ген. Србија, Београд

Можете послати и СМС на број 2552
За више информација позовите 011/333-4-528


# општина помоћ Милан Томић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима