Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нишка зона: Ко испада из лиге?

rss

03.05.2012. Извор: Јужна Србија

ПУНО је недоумица и неизвесности у борби за опстанак у Нишкој зони. Додатну пометњу уносе незваничне најаве да би могло доћи до реорганизације система такмичења у зонама под ингеренцијом ФС РИС, наводи портал Спортска страна југа.

Нишка зона: Ко испада из лиге?

У Куршумлији, Суботинцу и Владичином Хану велику борбеност и борбу за савки бод објашњавају, осим спортске борбе за престиж, и најавама које су добили а чија је суштина да је важно да не буду последњи на табели Нишко.

Зашто то, према тим гласинама, може бити важно ? Зато што би према за сада непознатом извору „информација“ могло доћи до формирања нове зоне, па ни на подручју ФС РИС од следеће сезоне такмичењишло кроз 3 зоне: Нишка, Поморавска и Тимочка.

Они који верују да је тако нешто могуће позивају се на започети изборни процес у Фудбалском савезу Србије. Они који тврде да је тако нешто немогуће позивају се на Статут ФСС и ФС РИС и кажу да је немогуће донети једну тако озбиљну одлуку месец дана пре краја текућег првенства.

Теме типа шта ће бити ако буде, оставићемо онима који их пласирају. Тренутно ствари не стоје добро по екипе које са такмиче у Нишкој зони.

Ако би се првенство завршило данас, из Нишке зоне би испало 5 или 6 екипа, у зависности од успеха другопласиране екипе у баражу за пласман у Српску лигу Исток. Готово извесно испадање Синђелића из Прве лиге Србије значиће и испадање 3 клуба из Српске лиге Исток. У зони испадања тренутно су Сврљиг, Власина и Раднички из Пирота, екипе које се у случају испадања враћају у Нишку зону.

Доњи део табеле Српске лиге Исток изгледа овако:

9. Копаоник 31 бод, 10. Динамо (Врање) 30, 11. Борац (Бивоље) 29, 12. Балкански 27, 13. Трговачки 25, 14. Раднички (Пирот) 23, 15. Власина 20 и 16. Сврљиг 19 бодова.

Друга комбинација укључује и другачији расплет у Српској лиги Исток значила би испадање Трговачког из Јагодине и (или) Борца из Бивоља, који су једини у опасности од испадања уз екипе које долазе из Нишке зоне: Сврљиг, Власину, Раднички из Пирота, Балкански, Динамо и Копаоник

Да би ситуација била јаснија, направићемо пројекцију на основу тренутне позиције на табели.

У случају да другопласирани тим из Нишке зоне кроз бараж прође у Српску лигу, из Нишке зоне ће испасти 5 клубова. Уколико наступ у баражу буде неуспешан, испашће чак 6 клубова.

Којих је то 6 клубова који би у у овом тренутку према најгорем сценарију испали из Нишке зоне:

11. Омладинац 29 бодова

12. БСК 25 бодова

13. Вучје 23 бода

14. Косаница 14 бодова

15. Моравица 10 бодова

16. Морава 9 бодова

У опасној зони до краја првенства налазе се и: 7. Злоћудово 33 бода, 8. Палилулац 32 бода, 9. Пуста Река и 10. Рудар Алпос са по 31 освојеним бодом.

Једно је сигурно – питање путника у окружне лиге биће отворено до последњег кола, до последњег судијског звиждука и зависиће од статуса Синђелића у Првој лиги Србије, али и статуса екипа које територијално припадају Нишкој зони у Српској лиги група Исток.



# Моравица Алпос
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима