Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Напредак везао четврти неуспех и угрозио место у Суперлиги

rss

01.03.2020. mozzartsport.com

Није јучерашњи меч обиловао претерано блиставом и сјајном кошарком, што је и било разумљиво узимајући у обзир чињеницу да је сусрет имао велику резултатску важност за обе екипе. Напредак је био у серији од три везана пораза и угрозио је „већ виђено“ учешће у Суперлиги, па је овим неуспехом драму додатно продужио.

Фото: Милица Гвозден

Није ово била сезона из снова за Тамиш, баш напротив. У једном тренутку се све чинило изгубљено за тим Бојана Јовичића, али се након јучерашње победе против Напретка дише далеко лакше. Кошаркаши из Панчева су коначно побегли са претпоследњег места и црвене зоне, па далеко оптимистичније гледају на последња два кола – 69:66.

У суботу је тас на рачун домаћих превагнула боља игра на скоку, упарена са доста више погођених слободних бацања на која су се Панчевци умногоме ослањали током сусрета. Покушавали су да играју у рекет и да на тај начин дођу до поена против искусног тима Напретка.

Најефикаснији код домаћих био је Диџеј Фенер, иначе најновије појачање тима Бојана Јовичића, са 21 постигнутим поеном уз осам скокова, а пратио га је Алекса Чабрило са 16 поена и девет скокова. На другој страни, пораз су покушали да спрече Богдан Микавица са 13 поена и осам скокова, те Лука Милојевић и Немања Каралић са по 10 поена.

Након нешто боље секвенце на самом старту, када су дошли до благе предности, кошаркаши Напретка успели су ту предност да препусте у руке гостима, који су полако почели да диктирају темпо. Имали су кошаркаши Тамиша након десет минута само пола коша предности (18:17), она је одмах потом нарасла до шест поена (23:17), али се након тога Напредак вратио и серијом поена дошао до изједначења и вођства. Ипак, тим Бојана Јовичића био је тај који је водио и на полувремену – 37:34.

Одличном игром и серијом од чак девет везаних поена, Тамиш је повео по први пут и двоцифреном разликом половином треће четвртине (48:36), међутим, није успео ту и да се задржи, пошто је Напредак врло брзо узвратио и у последњих десет минута ушао са пристојним заостатком од шест поена (51:45). Клацкала се та предност у опсегу између пет и девет поена прилично дуго, када је уследила серија Напретка који је поготком Микавице за три пришао на само поен заостатка.

Милош Николић је погодио оба слободна бацања, а Бојан Јовичић је одлучио да брани последњи напад. И погодио је, пошто је Лазар Станковић промашио за три и донео радост малобројној публици у „Стрелишту“.


# кошарка Напредак КК Лазар Станковић
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима