Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Напредак у пенал завршници савладао Динамик

rss

11.03.2021. Јужне вести

Након скоро две недеље паузе кошаркаши Напретка из Алексинца опет су се нашли на паркету и у својој хали забележили важну победу у борби за опстанак, пошто су у заосталој утакмици 23. кола Кошаркашке лиге Србије савладали Динамик резултатом 79:75. Јунак победе био је амерички кошаркаш Картер, који је забележио 30 поена.

Фото: архива

Као што се и очекивалло у "Хали спортова" у Алексинцу виђена је велика борба и неизвесна завршница. Прво полувреме било је потпуно изједначено, највећа предност коју је једна екипа стекла била је 5 поена. Нису блистале екипе у првом делу, а виђен је велики број промашаја и изгубљених лопти, па су на паузу отишли са резултатом 33:33.

Успели су домаћи на почетку треће четвртине да дођу до девет поена предности (45:36). Тај резултатски плус успели су да одржавају све до средине последње деонице када Београђани погађају три тројке, праве серију од 11:0 и прелазе у вођство (66:65). Ипак, имали су Алексинчани спреман одговор у виду расположеног Картера који је преузео одговорност и помогао свом тиму да у финиш утакмице уђе са благом предношћу.

Меч је ушао у пенал завршницу где руке домаћих са линије слободних бацања нису задрхтале, па је екипа Душана Јелића под његовим вођством уписала другу победу код куће, али и важан тријумф пред наставак сезоне и у борби за опстанак.

"Меч винер" био је Американац Картер који је кош Динамика погађао 30 пута, али и успео да ухвати 8 лопти. На другој страни најефикаснији је био Ђордевић са 18 поена, док је 14 придодао Томашевић.

Ово је Алексинчанима био девети тријумф у сезони, колико имају и ОКК Београд, Слога и Колубара, али ова три тима за разлику од Напретка имају један пораз мање уз меч заостатка.

Управо ће у недељу 14. марта Напредак у 26. колу гостовати екипи ОКК Београда.

Извор


# кошарка Напредак КК
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима