Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Напредак остварио важну победу

rss

30.01.2016. Иван Вељковић

КК Напредак Алексинац – КК Слобода Ужице 99:84 (28:31;26:18;18:17;27:18)

илустрација

Важну победу у борби за опстанак у другој лиги, пред око 400 навијача, у не баш блиставој партији, вечерас је остварио Напредак са, на крају убедљивих, 15 разлике. Куоризитет је да је гостујућа екипа дошла са само 9 играча.

На почетку утакмице дуел је боље отворила Слобода и са неколико убачених тројки завршила је прву четвртину у своју корист. Напредак је појачао одбрану тако да је на крају полувремена имао предност од 5 поена.

До краја треће четвртине водила се борба, готово изједначена, грешило се и са једне и са друге стране.

Ток утакмици је давала судијска тројка са укупно 53 досуђена фаула обема екипама. И овај пут је виђено врло слабо суђење, без тенденције да се погура гост или домаћа екипа, већ да би уместо кошаркаша главни актери били судије.

У последњој четрвтини Напредак је одиграо боље него у прве три четвртине, стегао одбрану из које је произашло неколико лаких поена, па је на крају меч решио са убедљивих 15 разлике.

Све у свему општи утисак је да је победио тим са мање грешака у игри.

Бољи од осталих у Напредку били су : Павловић са 21 поеном, Миладиновић са 19 и Илић са 17. Код гостију бољи од осталих били су Анђић са 19 поена и 12 скокова и Николић са 22 поена. У редовима Ужичана имали смо прилику да видимо и бившег играча АБА лиге Оташевића који се враћа из повреде са 3 поена и 7 асистенција.

По мало чудна одлука тренера гостујућих је била да је цело друго полувреме држао на клупи јединог центра у екипи Ђокића, тако да је Напредак имао висинску предност под обручима.

Важно је напоменути да је вечерас у хали сусрет посматрао наш прослављени тренер Божидар Божа Маљковић, освајач евро лиге са Југопластиком и Лиможом. Великог тренера је алексиначка публика поздравила громогласним аплаузом.


# кошарка Напредак КК Слобода КК Ужице Божидар Маљковић Иван Вељковић
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима