Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

КК "Напредак": На корак до врха

rss

07.10.2018. Божа Марковић

Алексиначки кошаркашки клуб "Напредак ЈКП" успесима слави шест деценија свог постојања и само један корак дели га до врха такмичења у савезној кошаркашкој лиги.

Фото: facebook

До сада је играо под разним именима, али уз помоћ општине Алексинац, привреде, играча и управе низао је у протекло време успехе и стигао у предворје највишег ранга такмичења. Сада је на првом месту Друге савезне лиге. Постигао је на самом почетку успех, претпрошле суботе, у дербију са КК "Младост" из Смедеревске Паланке победивши госте, (вођством са 17 коша разлике, а водили су и са 25 током меча у спортској хали Алексинца), уследила је нова, чиме је стекао место фаворита у трци за савезни ранг.

Већ другу сезону овај успешни спортски колектив, води ново руководство, прошлу сезону завршилу су на 5. месту у такмичарској лиги. Августа ове године почеле су припреме које води тренер Небојша Раичевић, који тренира нову екипу, у којој је само Славиша Богавац из старе секекције.

У прошлој години је био други спонзор, али захваљујући општини и ЈКП "Комуналне услуге" Алексинац, руководство које воде Ненад Стојковић Буђони и Војкан Ерор, уз помоћ Слађана Стојковића Мусе успевају да окупљају квалитетан играчки кадар. Има доста играча са стране, али циљ је да се омасове редови играчима из Алексинца и околине. Мото управе је да се млади баве спортом и заузму место у највећен могућем рангу у свом досадашњем постојању, и прукључе се онима у врху, Звезди и Партизану.

Иначе, алексиначки кошаркаши сада играју у целој Србији: Врбасу, Србобрану, Новом Саду, Беогрду, Земуну, Лазаревцу, Смедереву, Нишу, Пироту и Лесковцу.
Школа кошарке има 57 детета, али проблеми су превише активности тако да нема увек термина у спортској хали Алексинца и на другим местима, јер ученици и бројне екипе тренирају на истим местима.

Решење је у укључењу ОТИС-а Алексинац, да се уради пројекат и у саставу спортске хале постави балон сала, чиме ће се обезбедити теримини, да се више људи укључи у рад КК "Напредак ЈКП" Алексинац, а да грађани уписују своју децу у школу кошарке, да се помогне КК од алексиначких спортиста, обезбеде кошеви, опреме, лопте, тренерице и сл.

Заједничка активиност општине Алексинац, ЈКП "Комуналне услуге", привреде, грађана, спортиста и школа значило би много да алексиначки кошаркаши коначно заиграју у савезној лиги, јер су досадашњим радом оправдали сва очекивања. Пожелимо им успех у томе и подржимо их у томе, јер тиме помажемо наше младе и успешне спортисте.


# кошарка Божа Марковић - Несврћанин Комуналне услуге ЈП Војкан Ерор Напредак КК Небојша Раичевић
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима