Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Меморијални турнир „Богољуб Степановић Боги” окупио српске судије у Алексинцу

rss

14.05.2019. Телеграф

Алексинац је у понедељак био порпиште ''велике битке'' фудбалских судија из региона источне и западне Србије, Војводине и Београда!

Фото: Радио Алексинац

Наиме, Извршни одбор Стручно- струковне организације судија Фудбалског савеза Региона источне Србије, уз подршку ФС РИС-а и општине Алексинац, организовао је први меморијални турнир „Богољуб Степановић Боги” у част некадашњег председника Судијске комисије ФСС, члан Извршног одбора овог савеза и прослављеног фудбалског судије.

Подсетимо, Богољуб Степановић је преминуо у априлу 2015. године од последица срчаног удара.

Турнир је био хуманитарног карактера и освојила га је Судисјка организација РИС-а, док је велики прелазни пехар уручила удовица покојног Богољуба Степановића - Мира.

- Ми смо са покојним Богољубом Степановићем одрастали у овом судијском послу, тако да је његов допринос оснивању судијске организације и њеном развоју немерљив и непоновљив. Ми који смо тренутно на неким функцијама и још увек активне судије на највишем нивоу, чини ми се да још нисмо ни свесни шта је уствари Богољуб Степановић био за организацију и колико је волео и штитио судије у сваком погледу - рекао је председник организационог одбора Далибор Ђурђевић, иначе ФИФА судија и члан најбољег српског судијског тима у историји:

- Боги је имао једну узречицу, у најтежим тренуцима када направимо највеће грешке на утакмицама типа Звезда – Партизан и онда дуго разговарамо са њим и жалимо се, најпре би викао на нас, а онда на крају рекао ''ма, добро сине, не мари.'' После тога је и нама било лакше, а само он је знао колико је било тешко заштитити судије после грешке.

Пехаре и медаље за учеснике уручили су Здравко Јокић, Ђорђе Жутић, Бошко Јованетић, Мајо Вујовић и Нинослав Спасић, док су посебну захвалност свим учесницима изразили председник ФС РИС Новица Тончев, генерлани секретар Иван Ђорђевић и Душан Мракић.

Извор: Телеграф.рс


# фудбал Богољуб Степановић Иван Ђорђевић ФСС Душан Мракић Новица Тончев
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима