Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Кошаркаши Напретка у штрајку, не игра се дерби са прваком

rss

24.02.2015. Пише Душан Стевановић

Као бомба, одјекнула је вест, која је дуго скривана од јавности, да су кошаркаши алексиначког Напретка у штрајку и да неће бити одигран дерби који се чекао целе сезоне, са екипом Младости из Земуна, уколико се до петка не исплате две и по заостале плате.

Кошаркаши Напретка у штрајку, не игра се дерби са прваком

Последњи пут су примили плату за први део новембра.

Ово није одлука донесена на пречац, нити играчи желе да уцењују клуб. Још раније, упозоравали су управу на неизмирене обавезе према њима али то није помогло.

У штрајк упозорења су кренули још пре 10 дана, када су одбили да тренирају.

Тек сада се види, шта је главни разлог, зашто су у прошлом колу изгубили од деветопласиране Велике Плане. У врхунском спорту један дан нетренирања, значи много, а 10 дана је пре много.

Сада, када су требали да одиграју једну од најважнијих утакмица сезоне, они нису у тренажном процесу.

За овај дерби са екипом Младости из Земуна спремала се цела алексиначка кошаркашка јавност која је врло велика. Играчи Напретка, понесени одличном игром у досадашњем делу сезоне, имали су амбиције да уђу у Прву лигу, где би играли са Партизаном и Звездом.

Затим, овај меч је био важан јер долази лидер на табели с којим би се одмериле снаге и видела права вредност Напретка. Публика би имала прилику да види и познатог председника Андреју Вучића, још познатијег брата Александра Вучића. Ту би био и највећи алексиначки и познати југословенски кошаркаш Слађан Стојковић – Муса који је у прошлој сезони, једно време био спортски директор Напретка, а сада је спортски директор Младости.

Кошарка, односно КК Напредак, у овом граду, имају не велику, већ огромну традицију. И најпопуларнији су клуб у граду. На утакмице Напретка долазе сви од 7 до 77 година, различитог профила образовања и пола. Иако седишта нису нумерисана, зна се ко где седи, јер ту седи годинама.

Утакмице Напретка су место и за политичко промовисање. На њима је, раније, често био Милован Радовановић, председник СРС-а, који је некада и сам играо кошарку за Напредак. Затим Иван Димић из ДСС-а, који никада није играо али је волео тај клуб и у његово време, док је био председник Општине, Напредак није имао финансиских проблема. Сада на утакмице Напретка, понекад дође и Ненад Станковић (СНС) садашњи председник Општине са унуком и Чеда Ракић, заменик предсеника Општине (СПС) који је и члан управе.

Све је било спремно за спектакл, кошаркашку посластицу.

Покушали смо да контактирамо и председника Клуба али се на наше позиве нико није јављао. Очекујемо, већ у току сутрашњег дана да се неко из управе клуба огласи и објасни, да ли су решени финансиски проблем и играча и да ли ће се, у суботу, у 19 часова, играти велики кошаркашки дерби између Напретка и лидера на табели, Младости из Земуна.


# председник општине Иван Димић кошарка Милован Радовановић штрајк Ненад Станковић Напредак КК Александра Вучић
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима