Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Каратисти "Ђорђевића" одлични на Фудокан првенству Србије

rss

11.10.2016. Срђан Илић

У Хали спортова у Алексинцу јуче је, у организацији Фудокан савеза Србије, одржано државно првенство, које је отворио професор Владимир Јорга, родоначелник и пионир каратеа у некадашњој Југославији и оснивач југословенског традиционалног каратеа.

Каратисти "Ђорђевића" одлични на Фудокан првенству Србије

Он је изразио задовољство стручним радом у клубовима и савезу и пожелео представницима наше земље пуно успеха на предстојећем Првенству и Купу Европе у пољском граду Кракову.

После свечаног отварања минутом ћутања одата је пошта Љубомиру Љуби Ђорђевићу, инструктору и оснивачу Карате клуба „Ђорђевић“, који је преминуо 22. септембра 2014. године у 62. години.

Такмичење је трајало пуних седам сати, а за то време на татамију је продефиловало 210 такмичара из 20 клубова. Председник Фудокан савеза Србије Милош Сенић истиче да је конкуренција била врло јака.

– Генерално сам задовољан постигнутим резултатима, тим пре јер је ово била последња провера форме пред одлазак у Краков  где ће путовати 45 репрезентативаца. По овоме што сам видео на овом  такмичењу, из Кракова треба очекивати добре вести и медаље.

Одличан резултат на Првенству Србије на домаћем терену забележили су и каратисти алексиначког клуба „Ђорђевић“. Од девет такмичара, њих осморо окитило се медаљама. У катама појединачно најсјајнија одличја освојили су Лука Алексић, Лазар Веселиновић и Јована Ранђеловић. Сребрне медаље припале су Јани Ристић у катама појединачно и Луки Алексићу у кихон кумитеу и кихон ипон кумитеу, док су Марија Алексић и Милица Јовановић освојиле бронзане медаље у катама појединачно.

Иначе, Фудокан првенство Србије, које је другу годину заредом одржано у Алексинцу, посвећено је успомени на Љубомира Љубу Ђорђевића, човека који је седамдесетих година минулог века био зачетник каратеа на подручју алексиначке општине.

Радио Алексинац


# карате Радио Алексинац Ђорђевић КК првенство Србије борилачки спортови Фудокан Лука Алексић Лазар Веселиновић Јована Ранђеловић Милош Сенић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима