Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Интернационални Митинг у ходању Ивано Франкивск - Украјина 2012

rss

22.10.2012. Пеђа Костић, АК Напредак

Атлетичар Милан Зековић и тренер Предраг Костић учествовали су на Интернационалном Митингу у Украјинском граду Ивано Франкивск. Такмичење се одржавало у суботу и недељу 20/21.10. 2012.

Интернационални Митинг у ходању Ивано Франкивск - Украјина 2012

По позиву из овог града наш атлетичар је представљао Србију на овом ходачком митингу који је одржан у склопу националног шампионата Украјине у ходању на путу.

На пут смо кренули у четвртак и путовали смо више од 20 сати, стигли смо у овај Украјински град у петак. Домаћини су нас љубазно примили и сместили у хотел. Милан је имао око 12 сати одмора до почетка трке на 10км. Временски услови нису били идеални на дан такмичења, ниска температура (6 степени) и јачи ветар који је дувао пре старта трке која је била заказана за 10.50 по њиховом времену нису одговарали нашем такмичару. Наш такмичар је дошао у доброј форми на ово такмичење са поправљеним личним рекордом и великом жељом за још бољим резултатом.

Пре старта трке уследила је најава свих такмичара. Милан је одлично кренуо трку, носила га је велика жеља за резултатом испод 50 минута, ниска температура и ветар су му сметали да испоштује план који смо договорили пре трке. После првих 5км Милан је био у групи такмичара из Украјине, али пролаз је био спорији од оног жељеног. Милан је покусаовао на све начине да се избори за што бољи резултат, кренуо је у дуги финиш последњи 2.5 км и изгледао је доста свеже, али спорији пролаз у првих 5 км није могао да се надокнади. Он је деоницу од 8 до 9 км пресао за 4 мин. и 50 сек. а од 9 до 10 км за 4мин и 33 секунде. Крајњи резултат је био 51 минут и заузео одлично 9. место у конкуренцији домаћих такмицара и такмичара из Пољске, Белорусије, Словачке, Литваније, Молдавије, Казакстана.

Иако је учесвовао на Балканским играма, Милану недостаје искуство на великим такмичењима. Квалитетни тренинзи који су иза њега гарантују велике резултате на такмичењима која су пред њим. Тренер је задовољан овом трком која је велико искуство и за такмичара и за тренера. Упознавање познатих ходача и тренера и размена неких информација које ће се користити у следећој сезони како би напредовали у сваком погледу.



# атлетика избори такмичење
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима