Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

"Фудбалски рат" се наставља: Деманти ФСО Алексинац

rss

18.01.2016.

Не смирују се страсти у фудбалском свету, нови демант ФСО Алексинац је управо стигао.

"Фудбалски рат" се наставља: Деманти ФСО Алексинац

Алексинац нет поново  есклузивно  обавештава своје читаоце  о „фудбалском  рату“ суседних општинских фудбалских савеза.

ФСО Алексинац у обавези је да упозна све љубитеље најважније споредне ствари на свету о стварним дешавањима у ФУДБАЛСКОМ САВЕЗУ НИШАВСКОГ ОКРУГА.  Реакција из ФСО Мерошина је очекивана и крајње смешна. „НН ГОСПОДО ИЗ МЕРОШИНЕ“ хватате се за датуме јел 12 или 13, за нешто што се очигледно поткрало као грешка приликом куцања дописа.

Извршни ФСО Алексинац одбор је одржан 12.01.2016. године и на том истом ИО донешено је низ одлука о даљим корацима ФСО Алексинац на оспоравању нелегитимно одржаних избора у судијској организацији Нишавског округа и оспоравању нелегитимних одлука извршног одбора ФС Нишавског округа. Ви причате о демократији и демократским изборима? Треба да вас је срамота да поменете реч ДЕМОКРАТИЈА. Срамота! Ви који сте судијске изборе на округу добили на сраман и нелегитиман  начин. Ваш кандидат, изборе за председника судијске организације Нишавског округа  добио је тако што је извршен притисак на неке наше чланове да морају по сваку цену да се појаве на изборима и дају вам легитимитет, уз низ претњи везаних за наставак њихове судијске каријере, зашто о томе не обавестите јавност.

Ми се не бавимо увредама и претњама као ви, али се бавимо истинитим извештавањем јавности о срамним радњама из Мерошине и Дољевца. Ви добро знате да је на два наша члана судијске организације који су били одређени као делегати на скупштини судијске организације извршен притисак и да сте једино тако и могли добити изборе. Зашто не обавестите јавност да сте до августа месеца имали 10 судија и инструктора заједно и да нисте могли да покријете ни ваше општинско такмичење које је оспоравано чак и од ваших људи из Мерошине који су тврдили да већина тих утакмица није ни играна, јер нисте имали службена лица за исте. Сада сте одједном направили 46 судија и инструктора како би некако могли да парирате Алексинцу.

Обавестите јавност да сте у сукоб са Алексинцем ушли да би заштитили Драгана Станисављевића – Сврље,  који је годинама директно утицао на то да судије из Мерошине, а и из Дољевца не напредују на листи, а сада га је Ваш нелегитимно изабрани председник судијске организације Нишавског округа ставио као делегата према скупштини фудбалске организације. Наводно је он испред Алексинца, а добро знате да обмањујете народ, јер Драган Станисављевић – Сврља који је у дилу са вашим председником савеза нема подршку судијске организације Алексинца, ФСО Алексинац и клубова са територије Алексинца.

Наводно Алексинац има два представника у судијској. Има, једног Сврљу који је у дилу са вама и има једног нашег на кога је извршен притисак да мора да дође и гласа онако како ви кажете. Пишите мало о тим притисцима. Пишете да Алексинац има 22, а Мерошина и Дољевац заједно 22 делегата. Напишите да ФСО Алексинац има 3, Мерошина 3 и Дољевац 3 делегата на скупштини, а да је на свим осталим окрузима па чак и на региону другачије регулисано. Да су овде избори као и у целој Србији ФСО Алексинац дао би 6-7 (33 клуба и 2 клуба млађих категорија регистрованих у АПР. које Меца није признао), Мерошина 3 ( 15 клуба), Дољевац 3-4 (19 клуба).

Тако би били равноправни и тако се спроводе избори у осталим деловима Србије. Статут ФС Србије и ФС Региона јасно је дефинисао да је број делегата који савези дају одређен према величини савеза и броју клубова, а никако 3-3-3. У статуту ФС Нишавког округа не пише ништа, тако да ви можете одређивати делегате онако како ви желите. По том статуту када сте једном председник, наредних 100 год. сте председник Ви или онај кога ви желите, јер ваш ИО одређује колико ко даје делегата. Па тога нема нигде у свету.

Једна кућа са пет пунолетних чланова домаћинства не може на гласању за председника државе да има два гласа као и друга кућа која има два пунолетна члана. Дају једна 5, а друга 2 гласа. Мало смо вам упростили, ако вам је нејасно „НН ГОСПОДО ИЗ МЕРОШИНЕ“. Ви се бринете о МЕЦИ! Лепо са ваше стране, али знајте, Меца је пре пар месеци, пред 5 сведока рекао да ако га ми подржимо да буде председник биће, јер је статут тако направио да може бити председник колико хоће. ДОЖИВОТНИ! Ми смо то одбили и од тог тренутка он ради за вас, а против интереса спорта у Алексинцу. „НЕ МОЖЕТЕ БИТИ ДОЖИВОТНИ ПРЕДСЕДНИК СТАМЕНКОВИЋУ“ Пишући вама морали смо се обратити и њему као вашем члану, кога ви покушавате да одбраните и ми вам се дубоко ИЗВИЊАВАМО због тога!

Зашто штитете човека који је годинама мешетарио на Нишавском округу и кога сте чак и ви у једном тренутку хтели да најурите из Нишавског округа, све док једног тренутка ваш председник фудбалске организације није ушао у дил са њим. Реците свима да ваш председник директно задњих година утиче на регуларност ионако најнерегуларније лиге у Србији. Како? Па тако „НН ГОСПОДО ИЗ МЕРОШИНЕ“ што је у директном сукобу интереса својим ангажовањем и функцијама. Председник ФСО Мерошина је и члан извршног одбора ФС Нишавског округа и председник клуба који се такмичи на Нишавском округу и директно одлучује о неким одлукама подизањем руке ЗА или ПРОТИВ зависно од тога одговара ли то клубу ФК “РАСОВАЧА“ или не. Вероватно је тако научио од свог МЕНТОРА, Драгана Станисављевића – Сврље који је годинама био: потпредседник судијске организације округа, члан извршног одбора судијске организације Нишавског округа, председник комисије за унапређење судија Нишавског округа, комесар за делегирање судија и делегата на Нишавском округу и на крају заједно са вашим председником и члан извршног одбора фудбалског савеза Нишавског пкруга.

Наравно да ће онда ФК “РАСОВАЧА“ бити клуб који је у врху Нишавског округа када има људе који су у сваком погледу у сукобу интереса. Обавестите јавност да се на Нишавском округу због вашег председника, сукоба интереса у комесе налази и ФК“РАСОВАЧА“ десио низ инцидената, прекида и којекаквих ситуација које је изазвао директно ваш председник савеза са својим клубом. Тога будите сигурни нема нигде у земљи Србији, да се један савез, један председник буду у толиком сукобу интереса и да брину више о Драгану Станисављевићу – Сврљи, него о свом клубу са можда највећом традицијом у том крају ФК “РАД“.

Више се бринете да не пропадне Сврња него ФК “Рад“ - Мерошина. Наравно, ако срозате ФК“РАД“ моћи ће председника са својим клубом да ведри и облачи по Мерошини. Запитајте се мало, шта ви то радите „НН ГОСПОДО ИЗ МЕРОШИНЕ“. Помињете Статут Фудбалског савеза Нишавског округа. Па тај Статут није постојао до пре неколико дана. Ни тајна служба није могла доћи до њега, јер га је ваш ортак из Алексинца, Миодраг Стаменковић - МЕЦА крио и чувао као мало воде на длану. Знате ли „НН ГОСПОДО ИЗ МЕРОШИНЕ“ датум доношења тог Статута, и на којој је то скупштини изгласан тај Статут? Питајте вашег председника зна ли он! Питајте госп. Стаменковића ко и када је донео тај Статут. Изгледа да га је донео МЕЦА, и написао онако штуро и катастрофално. Зато су му га враћали више пута из АПР-а, и опет није добар. Знате ли да тај Статут није усклађен са Статутима ФСС и ФС РИС већ 4 године, иако је то морало да се уради јако давно. Наравно да сте и ви необавештени као и Меца који је задњих 15 година необавеште шта се све ради на Нишавском округу на коме је он председник, али има времена прочитаћете ваљда и научићете, а ако и ипак не научите пустите праве спортске раднике из Мерошине да се баве фудбалским савезом, када ви то већ не умете. О вашим ортацима Сврљи и Меци који своја места на ФС НО добијају преко ФСО Алексинац, а раде директно против ФСО Алексинац и клубова ФСО Алексинац више неком другом приликом.

Још једном обавештавамо јавност да је ово званичан став ИО ФСО Алексинац, а не став појединаца из ФСО Алексинац шта год ви писали „НН ГОСПОДО ИЗ МЕРОШИНЕ

СПОРТСКИ ПОЗДРАВ!

У Алексинцу, ИО ФСО Алексинац 17.01.2016. године


# Драган Станисављевић фудбал избори Алексинац.Нет Леонардо Матић Мирослав Стаменковић Мерошина СО Алексинац Фудбалски савез
@aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима