Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

ФК Напредак 2008 осветлио образ Алексинца

rss

10.04.2016. Саша Марковић Гидра

Фудбалери ФK “Напредак”, 2008. годиште, у суботу 9. априла, одиграли су завршни турнир Мини Макси лиге за првака Србије.

ФК Напредак 2008 осветлио образ Алексинца

Турнир је одигран у спортском центру “Колонија 11421” у Смедеревској Паланци. У овом савременом спортском објекту учешће су узели и наши мали суграђани у друштву дечака из читаве Србије који су били победници својих региона и тако стекли право да се нађу на завршном турниру. 

На завршном турниру нашле су се 9 екипе подељене у три групе по три екипе, а победници група играли су завршне мечеве за првака Србије. Наши дечаци нашли су се у групи са екипама ФК “Војводине” из Новог сада и домаћином “Колонијом 11421” из Смедеревске Паланке.

Нажалост, наши момци нису приказали игру на свом препознатљивом нивоу и зато су претрпели два пораза, од Војводине 5-1 и од домаћина турнира 7-2.

Резултат, у ствари, на овом турниру није ни толико битан. Најважније да су деца приказала савршену игру кратких пасова, техничку прецизност и спортску културу која је одушевила све присутне гледаоце и спортске раднике на турниру. Наша екипа је демонстрилала модерну игру која, нажалост, на оваквим турнирима не може да прође, али су зато сви присутни уживали у у фудбалу која је приказала екипа из иначе најмањег града на турниру. 

Наравно пала је ту и по која дечија суза, али дечаци су упознали нове другаре, видели предивни спортски центар и обећали да ће се догодине опет наћи на завршном турниру за првака Србије. 

Турнир је освојила екипа ФК “011 Душановац” из Београда испред екипе “Дуел јуниорс” из Крушевца и домаћина ФК “Колонија 11421”. Поред поменутих екипа на турниру су се нашле и екипе из ФК “Сењак”, ФК “Академија Бамби” из Зрењанина, иначе приватни клуб познатог Српског активног фудбалера Зорана Тошића, као и екипе ФК “Олимпик” Београд и ФК “Аполон “ Краљево.

По договору организатора турнира све екипе које су остале без пехара и медаља освојиле су утешно четврто место. Колики је ово успех наших момака да се од укупно 120 пријављених екипа у Србији нађу на самом завршном турниру, процените сами.

Спортска редакција Алексинац нет наставља даље да прати даљи фудбалски равој ове екипе. Једини смо у граду имали “слуха” да уз њихове родитеље и тренера Драгана Милошевића будемо део ове лепе приче од самог почетка до краја. 

Писац ових редова се јавно захваљује целокупној екипи ФК “Напретка“ играчима, тренеру и њиховим родитељима на прелепом дружењу на терену и ван терена. Била је велика част и привилегија бити део ове фудбалске бајке. 


# фудбал Београд Алексинац.Нет јуниори мали фудбал Напредак ФК Смедеревска Паланка
@aleksinacnet @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима