Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Друга кошаркашка лига: Напредак и Здравље славили, Константин и Пирот поражени

rss

03.10.2018.

На старту нове сезоне у Другој лиги Србије кошаркаши Напретка из Алексинца савладали су Младост са 75:57, а лесковачко Здравље било боље (85:70) од Плане.
Нишки Константин је поражен (75:69) на гостовању Слоги у Краљеву, док је Пирот изгубио (81:65) од Колубаре у Лазаревцу.

Друга кошаркашка лига: Напредак и Здравље славили, Константин и Пирот поражени

На старту нове сезоне у Другој лиги Србије кошаркаши Напретка из Алексинца савладали су Младост са 75:57, а лесковачко Здравље било боље (85:70) од Плане. Нишки Константин је поражен (75:69) на гостовању Слоги у Краљеву, док је Пирот изгубио (81:65) од Колубаре у Лазаревцу.

Од четири представника југа Србије у Другој лиги Србије две екипе су уписале победе, док су две забележиле поразе. Кошаркаши Напретка из Алексинца савладали су Младост из Смедеревске Паланке са 75:57 (15:17, 27:7, 17:13, 16:20) у утакмици где су већим током водили и 25 поена разлике.

Тријумф у првом колу забележило је и Здравље које је на свом терену славило против Плане из Велике Плане са 85:70 (9:12, 28:11, 30:30, 18:17).

Константин је доживео пораз (75:69) од Слоге у мечу у ком је играо без четворице играча Ђорђевића, Илића, Гуџића и Поповића и са недовољно опорављеним Младеновићем. Меч је био неизвестан, али уз грешке Нишлија екипа Слоге је на свом терену забележила победу.

Заслужено су добили утакмицу, мада је мој утисак да смо је више ми изгубили, него што су је они добили. Слабо смо контролисали скок, највећи број "ничијих" лопти је припао њима, дозволили смо да имају десет напада више, што би и мање квалитетна екипа од Слоге умела да искористи. Очигледно је да у карактеру мора нешто да се мења, морамо да имамо бољи приступ, мора више да се жели победа - рекао је Марко Цветковић, тренер Константина, за сајт клуба.

Пораз на старту лиге претрпео је и Пирот од ког је резултатом 81:65 била боља Колубара у Лазаревцу.

У наредном колу, које ће бити играно за викенд, Константин ће угостити Напредак, Пирот дочекује Плану, а Здравље гостује Врбасу.

Јужне вести


# Пирот кошарка Напредак КК сајт Јужне вести
@KKNapredakAl @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима