Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Диди најбољи голман престижног турнира у Параћину

rss

07.06.2021. Алексинац.нет

Млади Алексиначки спортиста Димитије Марковић је на престижном турниру за голмане "GO A1 Keeper" освојио прво место и осветлао је образ нашег града. Турнир је одржан у суботу 5. јуна у Параћину, у организацији школе фудбала "Вук Параћин".

Диди најбољи голман престижног турнира у Параћину

У жестокој конкуренцији, иако најмлађи, у својој категорији 2008/2009. годиште, Димитрије, популарни "Диди", освојио је прво место у генералном пласману.

Ово голманско такмичење се састоји у голманском дуелу које траје 3 минута, без паузе за одмор и самим тим представља врло захтевну дисциплину.

Сам терен је подељен на пола, а у игри се налази више лопти. Циљ је надмудрити противника и дати му гол било руком или ногом. У исто време једнако је важно одбранити сопствену мрежу од противничких ударца, прикупити бодове и добити трку са временом.

Димитрије "Диди" Марковић је иначе ученик петог разреда ОШ "Љупче Николић" и у својој колекцији поседује велики број медаља и трофеја освојених кроз лигашка и турнирска такмичења широм Србије.

Своје прве голманске кораке почео је у школи фудбала "Вукови" из Алексинца, а након четворогодишњег периода, пре две године  преселио се у чувену школу фудбала "Филип Филиповић" из Ниша.

По речима његових тренера поред свих голманских врлина, "Диди" поседује и стаховит шут левом ногом који му и доноси превагу на оваквим голманским надметањима.


# фудбал
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима