Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дечија атлетика

rss

03.10.2013.

Под покровитељством ИААФ, Атлетског Савеза Србије,Министарства омладине и спорта, Општине Алексинац и АК"Напредак" у нашем граду је у септембру почео пројекат "Дечија Атлетика".

Дечија атлетика

Пројекат „Дечија атлетика“ је обухватио две школе у Алескинцу и школу у Житковцу. Деца од 1-4 разреда основне школе су упозната са атлетиком  и здравим начином живота. Обухваћено је близу 800 ученика из све три школе. Одлична сарадња са директорима и учитељицама-учитељима школа је допринела да рад буде квалитетан.

Деца су задовољна програмом који им нуди „Дечија атлетика. Ово је нешто ново за спорт у школама,који за млађе разреде много значи. Неки од њих нису имали адекватне часове физичког, тако да је овај пројекат унео велику промену за све.

Циљ овог пројекта је да упозна све ученике са спортом,у овом случају са атлетиком. Атлетика као "краљица спортова" и као један од базичних спортова,поред гимнастике и пливања омогућава развој целокупног тела сразмерно. Да би смо научили децу правилном трчању и дисању потребно је кренути са радом још у предшколском узрасту. Овај пројекат није нека селекција атлетичара,него само упознавање све деце са спортском културом, како је потребно да се понашају на спортском терену у свим спортовима.

Демонстратор овог пројекта је професор физичке културе  и тренер Атлетског клуба " Напредак" Предраг Костић.

 


# атлетика Предраг Костић школе
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима