Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинчанин велики таленат џудоа - Лазар Станковић

rss

11.02.2019. Вукан Остојић

Лазар Станковић је првак Србије у Џудоу у категорији 46-кг и за млађе кадете у 50-кг.

Алексинчанин велики таленат џудоа - Лазар Станковић

Лазар је велики таленат џудоа, али и он се држи тога да таленат није све, да највише утицаја даје вежбање. Лазар вежба сваког или сваког другог дана. Док се припрема за такмичења некада вежба и два пута дневно. У џудоу је тренутно зелени појас.

Колико је он добар у овом спорту, уверио сам се и ја, док сам тренирао исти спорт. Његова мајка Бојана Станковић Јовичић је такође феноменална у овом спорту. Бојана тренутно води џудо клуб "Алексинац". Овај клуб Станковићева води више од пет година. До сада се нико није жалио. Из мог искуства, могу само рећи речи хвале за Бојану и њен тим. Те, уколико се двоумите код кога да упишете дете на џудо, препоручујем да то буде Бојана.

Данас је Лазар остварио још један успех. "Данас у оквиру Првенства Србије у џудоу за кадете и првог турнира за полетарце, додељене су плакете најбољим спортистима Централне Србије у 2018.год. Међу награђенима је био члан џудо клуба "Алексинац" Лазар Станковић, освајач златне медаље на Првенству Србије за старије пионире у категорији до 46кг и златне медаље на Првенству Србије за млађе кадете у категорији до 50кг. Титулу двоструког државног првенства Лазар је остварио прошле године са укупно 32 победе, без изгубљеног меча током целе године." - изјавила је Бојана Станковић за наш портал 

Наша редакција жели још пуно успеха Лазару као и Бојани!


# Бојана Станковић Лазар Станковић џудо клуб Алексинац Вукан Остојић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима