Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексинчани на Школским олимпијским играма у Врању

rss

14.05.2016. Саша Марковић Гидра

У петак 13. маја у Врању, свечано су затворене јубиларне десете по реду школске Олимписке игре, на којима је наступило рекордних 7000 основаца и средњошколаца из Србије.

Алексинчани на Школским олимпијским играма у Врању

Част да представљају наш град имали су џудисти џудо клуба „Алексинац“ и млади пливач Павле Ђокић, ученик основне школе Љупче Николић.

Наша млада суграђанка џудискиња Анђела Николић окитила се бронзаном медаљом, а и остали чланови џудо клуба Алексинац“ били су солидно пласирани до петог места.

По речима министра за спорт Вање Удовичића школски спорт има велику улогу у образовању и одрастању деце, а циљ олимпијаде је да се деца друже и склапају нова пријатељства и славе заједно победе и поразе.

Иначе, на овој манифестацији Алексинац је имао и још једног представника у виду рукометног судије Дејана Павловића, који је уједно добио и поверење организатора да суди финалну утакмицу.

На завршној церемонији затварања игара свој наступ је имао и КУД “МЛАДОСТ “ из Житковца, у последње време врло виђен гост многих манифестација у Србији.


# Врање пливање џудо школе Павле Ђокић џудо клуб Алексинац школске олимпијске игре Анђела Николић Дејан Павловић КУД Младост Житковац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима