Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Алексиначки "олимпијац" добио похвалу општине

rss

09.06.2013.

Јован Живић, генерални секретар Стонотениског савеза Србије и члан Олимпијског комитета Србије награђен похвалом за допринос у развоју спорта и физичке културе. То признање му је доделила СО Алексинац на свечаној седници 5.6.2013. године.

Алексиначки

Из биографије Јована Живића издвајамо најзанимљивије детаље:

Живић Јован је по други пут изабран, на Скупштини Стонотениског савеза Србије, за генералног секретара Стонотениског савеа Србије, члан је Скупштине Олимпијског комитета Србије, председник Регионалног стонотениског савеза Ниш, председник стонотениског клуба „Шуматовац“ из Алексинца и председник Општинског стонотениског савеза Алексинца.

Својим дугогодишњим радом у области спорта и физичке културе допринео је да Алексинац,као релативно мала средина, има свог представника у једном од гранских спортских савеза Србије и Скупштини Олимпијског комитета Србије.

Одајући му признање, Стонотениски савез Србије , је доделио Алексинцу организацију Европске ЈООЛА лиге у стоном тенису између женских репрезентација Србије и Грчке.

Као Међународни судија стоног тениса, промовише своју средину на међународним стонотениским сусретима широм Европе.

На задњој Изборној Скупштини Спортског савеза Алексинца изабран је за члана ИО.

У изјави за портал Алексинацнет Јован Живић каже:

,, Драго ми је да је моја општина из које сам потекао, препознала мој труд и рад. Знате и сами како је, најтеже је бити признат у свом месту. Ето ја сам доживео и ту потврду свога рада, и ову награду Скупштине општине Алексинац доживљавам као једну врсту сатисфакције за даљи спортско ангажовање. Планирам да још више радим на развоју спорта у Алексинцу, и жеља ми је да се што већи број младих људи укључи у редовне спортске активности, невезано да ли је то фудбал, кошарка,стони тенис или ђиуђица. Важно је да млади препознају значај бављења спортом, а наш задатак и задатак свих спортских радника Алексинца је да им у томе помогнемо.,,

 


# општина Јован Живић Стони тенис
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима