Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Џиу џицу клуб "НИФ" трећи у Јадранској лиги

rss

08.11.2011. Аутор: С.Илић, Алексиначке новости

У Фајнал фору Јадранске џиу-џицу лиге, који је 5. новембра одржан у Скопљу, у веома јакој конкуренцији такмичари Џиу-џицу клуба „НиФ“ из Алексинца освојили су високо 3. место.

Џиу џицу клуб

У првом мечу Алексинчани су ремизирали са екипом „Соко Монтенегро“ из Подгорице (3:3). Међутим, због повреде једног алексиначког такмичара, Црногорци су стекли више техничких поена и стигли до победе. У борби за 3. место „нифовци“ су са 4:2 савладали тим Џиу-џицу савеза Словеније. За овако сјајан резултат заслуге припадају такмичарима: Милану Станисављевићу, Млађану Грујићу, Дарку Грујићу, Милошу Арсићу, Милану Николићу, Данијелу Стефановићу, Милошу Стојилковићу и Бориславу Милојевићу, као и капитену Јовици Димитријевићу и тренеру Драгану Трајковићу.

Иначе, ласкаву титулу победника Јадранске лиге освојила је екипа АДК Марибор (Словенија) која је истоветним резултатом (4:2) најпре победила тим Џиу-џицу савеза Словеније, а потом и екипу „Соко Монтенегро“ из Подгорице.

Финалу су присуствовали и челници Светске џиу-џицу федерације – председник Панагиотис Теодоропулус и потпредседник Томо Борисов.


У престоници Македоније, у Спортском центру „Форца“, истог дана одржан је и међународни турнир „Скопље опен“, на коме је учествовало 238 такмичара из Србије, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Словеније.

Алексиначки такмичари наступили су у млађим категоријама и освојили четири златне, шест сребрних и три бронзане медаље. Најсјајнија одличја освојили су: Данијел Стефановић (јуниори -69 кг), Филип Трајковић (наде – 55) , Никола Трајковић (наде -66) и Милош Стојиљковић (сениори - 94). Сребром су се окитили: Немања Пејчић (пионири +50), Миљан Стојановић (наде - 66), Владица Ранђеловић (кадети – 55), Дарко Грујић (кадети – 66) и Јелена Пејчић (јуниорке и сениорке – 62), док су бронзане медаље изборили Стефан Михајловић (пионири – 30), Милан Стефановић (наде – 55) и Стефан Милетић (јуниори – 85).



# Никола Трајковић Филип Трајковић борилачки спортови Немања Пејчић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима