Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Špijunaža u Formuli 1

rss

11.05.2006. Dragan Romčević, AUTOBERZA.INFO



Na Velikoj nagradi Evrope, koja je vožena na Nirburgringu u Nemackoj, izbio je pravi špijunski rat.

Magazin Bild tvrdi da je jedan od „Renoovih“ specijalista za komunikacije uspeo da probije „Ferarijevu“ kodiranu frekvenciju, ali i da je Ferrari saznao za ovu akciju. Tako su u francuskom timu čuli svaku reč koju su Italijani uputili svojim vozačima, uključujući tajne tehničke detalje i taktiku za samu trku, iako je Ferrari nekoliko puta menjao frekvenciju.

Upravljačko telo Formule 1 je svakako upoznato sa situacijom, a Bild tvrdi da je jedan od neimenovanih zvaničnika izjavio: „Nije tajna da vrhunski timovi investiraju ogroman novac kako bi pribavili informacije o svojim protivnicima. Ali, bez jakih dokaza, mi ne možemo da intervenišemo“.



Yuyi Ide izbačen iz Formule 1

Yuji Ide, vozač japanskog tima Super Aguri, izgubio super licencu zbog previše riskantne vožnje, te se više neće takmičiti ove sezone.

Naime, nekoliko timova i vozača je izrazilo svoju zabrinutost nakon incidenta na Velikoj nagradi San Marina, kada je izazvao udes sa Kristijanom Albersom. Osnivač tima Aguri Suzuki je primio ovu odluku sa tugom i žaljenjem, ali će nastaviti da mu pomaže u pronalasku novog angažmana, kako bi ga evenutalno vratio u F1 takmičenje.

Idea sada menja bivši „Renoov“ test vozač Franck Montagny, koji se umesto njega za upravljačem bolida našao i na Velikoj nagradi Evrope, ali nije uspeo da završi trku zbog kvara mehanike.

Super Aguri je prvi tim u istoriji Formule 1 koji je ušao u takmičenje sa oba japanska vozača. Ideov partner je bio Takuma Sato, do sada najupsešniji japanski vozač.



#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима