Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Радно-едукативни састанак Црвеног крста Србије у Липовцу

rss

24.08.2010. Извор: aleksinac.org

Радно-едукативни састанак Црвеног крста Србије у Липовцу

У организацији Црвеног крста Србије, 25. и 26. августа, у Установи за одмор и рекреацију “Липовац” у Липовцу, биће одржан радно-едукативни састанак представника Црвеног крста и локалних самоуправа из градова широм наше земље.

Дводневни састанак у Липовцу биће посвећен анализи рада на програмима ублажавања и отклањања последица поплава које су погодиле Србију у протеклих шест месеци, а између осталог, биће речи и о новом Закону о ванредним ситуацијама РС, којим се уређује и обезбе|ује безбедност грађана за случај ванредног стања и успоставља јединствени интегрисани систем заштите и спасавања у Србији.

Овом радно-едукативном састанку присуствоваће представници Црвеног крста и локалних самоуправа из следећих градова Србије: Беле Паланке, Дољевца, Крушевца, Лесковца, Лознице, Љига, Новог Пазара, Обреновца, Пожеге, Прибоја, Прокупља, Смедерева, Трговишта, Уба, Власотинца, Врања, Зајечара и Алексинца.

Да подсетимо, Црвени крст Србије одељење за деловање у несрећи, марта месеца ове године, упутило је додатну помоћ општини Алексинац у виду пакета хигијене, беби пакета, пумпи за дезинфекцију, итд., док су мобилни технички тим Црвеног крста Србије и Црвени крст Алексинац на основу одлуке Општинског штаба за одбрану од поплава поставили 7 резервоара капацитета од по 1000 литара за пијаћу воду у насељу Витковац.

Коментара: 0


# Црвени крст
@ 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима