Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Окупљање левице

rss

25.05.2011.

Алексиначки СПС ових дана је изашао са позивом свим присталицама социјалистичке идеје у Алексинцу да се окупе око ове странке.

Новоформирано, привремено, руководство ове странке, мотивисано подршком из Београда, своју активност покушава да крунише и већим чланским телом.

Њихово саопштење преносимо у целости.

Окупљање левице

ПОЗИВ присталицама социјалистичке идеје и леве опције на окупљање око Општинске организације Социјалистичке партије Србије у Алексинцу

ОО СПС је предуго био маргинализован и злоупотребљаван у вршењу локалне власти у функцији туђих политичких и личних интереса. Изневерена очекивања, продубљивање разлика, нејасна визија, неизвесна будућност само су неки од узрока садашњег стања политичке резигнације у општини. Досадашња политика ослоњена само на борбу за власт и очување позиција у окошталим структурама донела је огромну штету средини и грађанима наше општине.

Изузетно сложено стање у свим областима живота и рада у нашој општини, обавезује нас да уложимо додатне напоре у смислу што јединственијег деловања на политичкој сцени Алексинца и зато позивамо на окупљање око Општинске организације СПС.

Социјалисти су приврежени улози политике јасних принципа и доследних вредности. Овим путем позивамо на деловање све који деле наша начела демократски и социјално одговорне и реалне политике. Свесни своје традиције, одговорности за садашњост и будући развој нудимо програм и политику уверени да је таква политика реална и остварива у интересу огромне већине грађана

СПС је спремна и отворена за сарадњу, а као највећа доследна партија левице са циљем да створи економски богато, социјално праведно и солидарно друштво, желимо да покренемо процес окупљања свих присталица социјалистичке идеје и леве опције.

СПС је политичка партија грађана чији је идентитет дефинисан њеним Програмом и Статутом. Уз сва прилагођавања структуралним променама у свету и измењеним историјским условима у земљи, и поред свих програмских модификација и корекција своје стратегије и тактике на основу сопственог практичног искуства, социјалисти Србије остају то што су: Партија демократске левице ослоњена на свет рада и окренута будућности.

Све промене у СПС и Општинском одбору СПС у Алексинцу, довођење нових кадрова, везивање политичке платформе за европске интерграције, реформе, ново позиционирање-медијско и кадровско, има за циљ да партију учини отвореном и политички корисном. Вама, грађанима, ствара предуслове да у странку дођу млади и нови људи да поспеше учествовање у власти и спремно учествују у креирању будуђности наше средине. Наравно, путем суштинских заокрета у раду који се, пре свега, односе на примену Програма СПС: заштиту интереса грађана и националних интереса српског народа, поштовање и заштиту људских права у складу са документима УН и ЕУ, грађанских, пполити~ких, економско-социјалних права и слобода, поштовање достојанства човека, заштиту права радника, заштита права и положаја сељака, пензионера и свих других људи који живе од свог рада. .На~ела вредности програма СПС су и остваривање права на бесплатну здравствену и социјалну заштиту, бесплатно образовање, право на рад и хумане услове рада, пензије, породична и својинска права, развој праведног и солидарног друштва и европских стандарда живљења за све друштвене слојеве.

Овај наш позив изражава јасну вољу алексиначких социјалиста за афирмацијом идеја социјалистичке мисли. СПС као аутентична партија окренута потребама и интересима најширих слојева становништва, чије је једно од основних програмских начела инсистирање на социјалној сигурности и социјалној правди, позива на груписање прогресивних снага око социјалистичке идеје при Општинској организацији СПС у Алексинцу, а у циљу даљег афирмативног и прогресивног развоја наше општине.

СПС се залаже за уједињење свих социјалиста и обједињавање свих снага социјалистичке оријентације, а циљ овог окупљања је ангажовања свих потенцијала у решавању сложене економске, социјалне и политичке ситуације у општини

СПС позива и нуди сарадњу за добро свих грађана, јер су интереси грађана испред страначких и свих других.

Позивамо све људе који су били и остали верни социјалистичкој мисли да нам се придруже, као активни чланови или симпатизери, у интересу развоја алексиначке општине и неопходног обнављања и очувања традиционалне идеје демократског социјализма.

СПС није партија ниског циља. Ми смо лева и патриотска партија која има трајно и чврсто упориште у народу, која има идејну снагу и која има политику и историјску борбу на својој страни. СПС жели да буде доминантан фактор на политичкој мапи Србије и општине Алексинац. Ми нећемо да будемо партија која ће поправљати грешке политичких профитера и почетника .

Социјалисти нису етатисти и противници ефикасне привреде. Социјалисти су за социјално тржишну привреду. По нашем виђењу, држава тиме што располаже знатним делом друштвене производње осваја простор за социјалне трансфере и субвенције, те за делотворну инфраструктурну и социјалну политику, као и политику запошљавања. Пуна запосленост, отварање нових радних места је наш основни начин за борбу против сиромаштва.

Да бисмо у томе успели, ми социјалисти, као највећа и најорганизованија снага левице имамо обавезу да наставимо са процесом великог окупљања левичара. Ми процесу укрупњавања и уједињавања прилазимо као идејном и принципијелном, а не као све друге снаге, персоналном питању.

Чврсто стојимо иза чињенице да грађани заслужују мудрије, одговорније и поштеније управљање и руковођење ресурсима општине, као и да општина поново постане узор законитог, одговорног, контролисаног и креативног рада у интересу грађана.

Радници, сељаци, ученици, студенти, пензионери, борци - Општинска организација Социјалистичке партије Србије позива вас да јој се придружите, да створимо бољу и праведнију, поноснију, снажнију општину, власт без повлашћених, задовољне грађане без понижених. У тој борби ви имате само једног савезника - СПС, а ми имамо само један циљ : бољи, достојанственији правденији живот за све грађане општине Алексинац. Општинска организација Социјалистичке партије Србије тражи и нуди помоћ у тој борби. Ми смо партија људи који живе од свог рада, ми смо партија људи који воле своју земљу и свој град, ми смо партија локал-патриота, а пре свега партија наших грађана!

Придружите нам се.

У Алексинцу, 25.05.2011.год
Привремено руководство СПС у Алексинцу
Председник
Драгослав Живадиновић


Коментара: 0


# СПС општина Драгослав Живадиновић
@socijalisti @ 

[ Додај коментар ]

Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима