Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Uspešno završena nedelja zdravlja usta i zuba

rss

04.06.2013.

Nedelja zdravlja usta i zuba je uspešno završena. Po rečima načelnice stomatološke službe Aleksinac, Dr Milene Pešić, specijaliste preventivne i dečije stomatologije, bila je ovo jedna od aktivnosti koju Stomatološka služba sprovodi tokom čitave godine

Uspešno završena nedelja zdravlja usta i zuba

,,Mi u Stomatološkoj službi imamo jasno predviđen plan aktivnosti u okviru koga su definisani programi prevencije, koji podrazumevaju redovne sistematske preglede, edukativna predavanja u školama i vrtićima kao i zakazivanje pacijenata kod kojih je uočena potreba za odgovarajućom stomatološkom intervencijom. To radimo tokom čitave godine, s tim što se u toku Nedelje zdravlja usta i zuba te aktivnosti promovišu u javnosti. Akcenat ove Nedelje zdravlja usta i zuba bile su aktivnosti među predškolskom populacijom.,,

Dr Dragana Bojović i Dr Mirjana Nenadović su u okviru Nedelje zdravlja usta i zuba imale uspešna predavanja mališanima aleksinačkih vrtića. Osim predavanja bilo je tu vremena za crtanje, pitanja mališana kao i obećanja dece da će u narednom periodu više vremena posvetiti zdravlju usta i zuba.

Inače, Stomatološka služba Aleksinac ima izuzetan tim iskusnih specijalista dečije i preventivne stomatologije koji redovno od 1991. godine organizuju zanimljive aktivnosti u periodu Nedelje zdravlja usta i zuba.
I ove godine se u promociju zdravlja uključila i TV Alt koja je jednu od svojih emisija iz serijala Putevima zdravlja posvetila Nedelji zdravlja usta i zuba.

video...

Komentara: 0


#
@ 

[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}