Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Nove usluge u aleksinačkom Domu zdravlja

rss

06.07.2014. D. Ostojić

Situacija za srpsko zdravtsvo je sve teža, ali se ipak pronalaze entuzijasti koji žele da unaprede situaciju i pomognu pacijentima da im određene usluge budu što pristupačnije.

Nove usluge u aleksinačkom Domu zdravlja

Takav je primer sa stomatološkom službom u Aleksincu, odakle nam stižu neke lepe vesti.

To je bio i razlog da porazgovaramo sa dr Milenom Pešić, načelnicom stomatološke službe Doma zdravlja u Aleksincu. 

"U vreme kad sam postala načelnik stomatološke službe spektar usluga ( što se tiče protetike i ortodoncije ) koje su se pružale bio je iz objektivnih razloga vrlo uzan.

Želja mi je bila da osavremenim službu i uvedem neke nove usluge , koje se inače pružaju po domovima zdravlja cele Srbije , a koje bi pacijentima naše opštine bile pružane po najpovoljnijim cenama uz odličan kvalitet. Tako je prvo uvedena usluga izrade keramičkih krunica i mostova ; vizil proteza koje su mogle do tad da se u Aleksincu odrade samo u privatnom sektoru. Ono na šta sam vrlo ponosna je što sam uspela da obezbedim opremu i materijal za izradu fiksnih ortodontskih aparata. Iznos koji je bio potreban za start nije bio zanemarljiv, ali uz pomoć donatora , ipak sam uspela. Od donatora moram da pomenem firmu Maksi Ko iz Aleksinca koja se prva odazvala kao i firme koje su htele da ostanu anonimne, a mnogo su pomogle.Ovim putem im se od srca zahvaljujem. Fiksna ortodoncija je zadnja reč nauke što se ispravljanja ortodontskih anomalija tiče, i srećna sam što će mladim pacijentima naše opštine biti konačno dostupna po pristupačnoj ceni." ističe dr Milena Pešić, specijalista dečje i preventivne stomatologije.

Iz daljeg razgovora smo saznali da je uslugu izrade fiksnog ortodonstkog aparata moguće dobiti po ceni od 35.000 dinara, uz plaćanje u 6 mesečnih rata. Ovu odluku je doneo Upravni odbor Doma zdravlja. Ova cena fiksnih ortodontskih aparata niža je nego na Stomatološkoj klinici u Nišu, a mnogo niža nego u privatnim stomatološkim ordinacijama.

U Domu zdravlja smo imali priliku da praktično vidimo ceo proces postavke ortodonstkog aparata. Iskoristili smo priliku i da za komentar upitamo dr Irenu Joković, specijalistu ortodonta:

"Radujem se što ću moći da primenim znanja stečena za vreme specijalizacije iz ortopedije vilica i osavremenim rad stomatološke službe u Aleksincu. Zahvaljujući velikom zalaganju načelnika službe uspeli smo da nabavimo materijal za izradu fiksnih ortodontskih aparata. Ono što se radi već duže vreme u celom svetu, napokon ćemo raditi i ovde u Aleksincu i na taj način poštedeti pacijente odlaska u Niš i nepotrebnih troškova putovanja." ističe dr Joković.

 


# Milena Pešić Maksi Ko stomatologija Irena Joković upravni odbor
@ Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima