Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Kiropraktika - Goran Peruničić

rss

31.10.2006.

Kiropraktika - Goran Peruničić

Kostolomac Goran Peruničić, majstor za krckanje ljudskih koščica  - Lomi kosti i ministarkama

"Ne može sa išijasom u tranziciju"- rekao jedan političar. Žali se, boli ga vrat, pritisnem, tap tap i gotovo

Kada je viša menadžerka dobrostojeće srpske firme dopala šaka Goranu Peruničiću prizor je delovao kao usporeni kadar iz kung fu scenarija. Noge iznad glave, ruka oko tela, a kad joj je glavu okrenuo na kontra stranu od čitavog tela, a prostorijom se prolomio čudnovati zvuk pucanja ljudskih kostiju. Menadžerka nije izdržala.

- Doooooosta. Ne plaćam te da me celu izlomiš, zavapila je. Par trenutaka kasnije odskakutala je niz stepenice.

I iako su Beograđaninu Goranu Peruničiću odmalena prognozirali biće lekar, biće mesar, oduvek se kaže nekako hvatao baš za beli mantil- postao je viši fizioterapeut.

Za dodatno zanimanje kostolomca, za koje po proceni mnogih u Srbiji stručnije usavršavanje i nije neophodno, izučio je zanat u Moskvi kod čuvenog ruskog hiropraktičara Aleksandra Mikiševa.

Otad je za poslednjih pet godina Goran postao i politički angažovan. Masira, isteže, pomera kosti i zglobove brojnim viđenijim imenima političke i javne scene Srbije. Kosti "važnih" lomi isključivo po preporuci.

- Zvoni mi nedavno telefon, zove sekretarica jedne ministarke. Kaže "stvar hitna, gospođa se ukočila, uklještilo je, odmah da dođeš". Poslali su po mene auto, a kada smo stigli na adresu očekivao sam ako će već da se masira za vreme radnog vremena da će obezbediti i sto za masažu. Ministarka me dočekala rečima da joj nešto nije ugodno u sopstvenoj koži, da je priklještilo da ne može da mrdne, međutim kad je trebalo da legne cirkus je ispao oko nalaženja stola. Sve okolo oni konferencijski, visoki.

Na kraju gospođa našla jedan dobre visine, ali stakleni, zamolila sekretarice i osoblje da izađu, "oslobodila" gornji deo leđa i "istezao" sam je na staklenom stolu. Otišla je posle na važan državni sastanak, kaže Goran. Ministri i političari su kaže, jednoglasni, bar kad je o masaži reč, pa kada tretman "Razvlačenja" zapadne u sred radnog vremena, kaže terapeut, na njihovim vratima po pravilu zvanično piše "Ne ulazi. Doručak".

Kiropraktika, istezanje kičme znači kidanje okoštalih veza u zglobovima i najčešće se primenjuje na pacijentima sa vratnom spondilozom i niskim pritiskom, a posle narodski rečeno žestokog cimanja, priklješteni krvni sudovi se oslobađaju i povećava pokretljivost. Terapija, da bi bila bezbolna, uvek se kombinuje sa akupresurom i traje 50 minuta.

- Oseććam gde kičma "radi", kako pulsira, kao srce. Za to moraš imati istančan oseććaj, poznavati anatomiju i svaku koščicu, jer čačkanje oko kičme je osetljiv i pipav posao. Kičma je stub čoveka, ako uhvati živce bole i plućća. Kada je istežem, čuje se krcka sve, a ja svaki pršljen, osetim pod rukom. Čovek mora da je rođen za to.

Posledica ne sme da bude, jer kroz kičmu prolaze svi nervni putevi. Pogrešite u milimetru i napravite čoveka invalidom, a pogrešan pritisak uvek od četiri do osam kila po vitalnim čovečijim tačkama može biti fatalan. U Srbiji je stanje postalo alarmantno. Otvara se sijaset salona gde rade priučeni kursisti i samo je narod oštećen u toj priči.

Nedavno je jedna "maserka" u jednom beogradskom salonu umalo ubila čoveka. Masirala ga je ne pitajući ga pritom boluje li od nečega, pokrenula mu je tromb, pozlilo mu je, a Hitna pomoć ga je u poslednji momenat spasla od sigurnog infarkta. Često mi dođu pacijenti punih krvnih podliva i modrica od nestručnih "tretmana". Takvi se boje i da priđu stolu, priča Goran.

Drugi neće sa istog da ustanu. Na zidovima stana, među Goranovim fotografijama sa poznatim pacijentima, lakše je odgovoriti koga nema na njima. Glumci, pevači novokomponovani i operski jedni do drugih, političari, stari, novi, misice, predstavnici izvršnih odbora i posrnulih giganata domaće privrede…Svi zajedno.

- Jedan domaći političar je čuo je za mene na budvanskoj plaži. I jedan dan, ja se sunčam sa prijateljima, on vozi trombolinu i viče iz vode da momentalno dođem da ga istegnem. Ovi iz pratnje skočili "đe će ti lomit kosti na trombolinu". Došao posle u Beograd na sednice, kaže "ne može sa išijasom u tranziciju", žali se boli ga vrat, pritisnem ga, tap tap i gotovo, nije ni znao kada sam ga "uradio". Otad dolazi redovno na akupresuru i svaki put spava na stolu. Jednom se desilo da je stigao sledeći pacijent, a on hrče. Kad se probudio raspravljao se da nije prošlo sat vremena. A ja se za to vreme naradio, priča Goran.

Uveče, posle u proseku osam pacijenata dnevno i koncentracije od koje pucaju kapilari u očima, ako ga oko tri izjutra ne dignu iz kreveta "nabildovani momci jer to kad zgrči od tegova i steroida jedino kostolomac pomaže", Gorana mrtvog od umora podiže drugarica sa studija. Takođe, kostolomka.

 

Pogledajte još i:

Kiropraktika ili istezanje kičme

Kiropraktika - Martin Opavski

Komentara: 4


# Beograd lečenje hitna pomoć
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+1) (-0)

  milan 13.10.2011.
  da li neko moze da ostavi Goranov kontakt? hvala

 • (+0) (-0)

  Sneza 07.08.2013.
  Covek nema pojma, obican prevarant!

 • (+0) (-0)

  Jasmina 09.04.2014.
  Kod Gorana odlazilm vise od 3 godine. Vrhunski je strucnjak i majstor svog zanata. Leci pola bivse SFRJ i polovinu nase drzave. Postovana moguce da Vama nije bilo pomoci.

 • (+0) (-0)

  Stefan.M 16.05.2014.
  odusevljen sam terapijom,strucnim savetima ovog sirom granica cuvenog terapeuta,jako tesko sam dosao do njega kada mi bila ugrozena fudalska karijera ,meni je puno pomogao,hvala mu jel posle 1o terapija ja sam danas uspesan fudbaler.


[ Dodaj komentar ]