Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Mala škola ribolova 2016

rss

28.08.2016. Mića Dimitrijević

Klub sportskih ribolovaca "TRNjANE" iz Trnjana je, u subotu 27. avgusta 2016. godine, na Bovanskom jezeru organizovao praktični deo "Male škole ribolova 2016 " za učenike OŠ u Trnjanu - pecanje na otvorenoj stajaćoj vodi, tj. na jezeru.

Mala škola ribolova 2016

Na pecanju je učestvovalo ukupno dvadesetpetoro dece, od kojih je dvoje dece bilo 2012. godište. Moramo da pohvalimo svu decu, jer su se lepo ponašali na vodi i svako dete je na kraju uspelo da upeca poneku ribicu, tako da nijedno dete nije bilo bez ulova.

O bezbednosti dece na pecanju na jezeru su se brinuli članovi KSR "Trnjane " i roditelji, koji su ujedno i pomagali deci oko pecanja, montiranja sistema i slično .

Posle uspešnog pecanja, svi učesnici su otišli malo do brane Bovanskog jezera, gde su svim malim ribolovcima podeljene diplomice za uspešno završenu "Malu školu ribolova 2016.".

Inače, svaki ribolovac koji nije imao štap, je od KSR dobio namontiran štap za pecanje, dužine od 3 metara. Za decu je bio obezbeđen doručak, sokovi i ručak. Na kraju, sva deca su bila zadovoljna malim izletom na Bovansko jezero i pecanjem i dogovoreno je da sa ovakvom praksom nastavi i nadalje.

KSR "Trnjane " će se truditi da i ubuduće organizuje "Malu školu ribolova" i da bude još više ovakvih izleta sa pecanjem za sve male sportske ribolovace, polaznike "Male škole ribolova" .

Projekat "Male škole ribolova" finansira Opština Aleksinac, dok su partneri na projektu Kancelarija za mlade Opštine Aleksinac i O.Š, "Stojan Živković Stole" iz Trnjana.

Predsednik KSR "TRNjANE"- Trnjane
Mića Dimitrijević


# opština Bovansko jezero škole Kancelarija za mlade Trnjane ribolov Mića Dimitrijević Trnjane KSR
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima