Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vanredna situacija zbog nevremena

rss

06.01.2017. Radio Aleksinac

Usled elementarne nepogode izazvane snežnim padavinama i jakim vetrom, na jutrošnjem zasedanju Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac, doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji čitave opštine.

Vanredna situacija zbog nevremena

Prema rečima zamenika predsednika opštine Čedomira Rakića, u raščišćavanje nanosa uključena je sva mehanizacija, kojom opština raspolaže, ali jak vetar otežava normalizaciju saobraćaja.

– Na svim putnim pravcima saobraćaj se odvija otežano, čak imamo i putne pravce gde dolazi do zastoja. Imamo veliki problem i sa seoskim ambulantama, jer jedan broj lekara i medicinskog osoblja jutros nije došao na posao, s obzirom da i autobuske linije ne rade. Prema informaciji dobijenoj od dispečera jutros su redukovani svi polasci autobusa iz pravca Niša ka Beogradu, odnosno ka Aleksincu. Zatvoren je i auto-put iz pravca Niša ka Beogradu i iz pravca Beograda ka Nišu, kod hotela Nais.

Putni pravac prema Bobovištu je u jako teškom stanju. Radi se o regionalnom putu, koji je i veza za naše lokalne puteve.

– Mi smo sada prinuđeni da čistimo ne samo lokalne puteve, već da se, tamo gde je potrebno, uključimo i u čišćenje regionalnih puteva, jer vozila republičkog Preduzeća za puteve nisu u mogućnosti da izađu na svim pravcima. Angažovali smo četiri kamiona Javnog preduzeća za puteve, jedan veliki kamion iz Komunalnog preduzeća i tri skip mašine koje će raditi na uklanjanju snega sa kolovoza.

Ekipe javnih preduzeća na raščišćavanju puteva radiće tokom celog dana i noćas, kaže Rakić, a ako to ne da efekta uključiće se i privatni sektor. Trenutni problem nije u mehanizaciji, kako on kaže, već u jakom vetru i nanosima koji otežavaju čišćenje.

Aleksinački putari spremni za ledeni talas!?

Zbog noćašnjih i današnjih padavina, Javno preduzeće za puteve od jutros je u trećem stepenu dežurstva, a tri ekipe raščišćavaju gradske i prigradske ulice, kao i druge lokalne saobraćajnice. Direktor Miloš Milošević za Radio Aleksinac napominje da je ovo preduzeće spremno i za obilnije padavine, kao i da još uvek ima dovoljnih količina soli i rizle, tako da najavljene niske temperature i nove padavine ne bi trebalo da stvaraju veće probleme.

– Zbog niskih temperatura narednih dana očekuju nas svakodnevne intervencije i angažovanje dodatnih ekipa, ako to bude bilo potrebno. Mehanizacija  je spremna za to, a na lageru imamo i soli i rizle za sve veće i bitnije intervencije. Ukoliko dođe do nekih obilnijih padavina, pa bude proglašeno vanredno stanje, jedino u tim situacijama ćemo biti prinuđeni da angažujemo dodatnu mehanizaciju. Trenutno, sopstvenom mehanizacijom možemo da postignemo sve ono što je predviđeno zimskim održavanjem puteva – poručuje Milošević.

Komentara: 0


# Čedomir Rakić opština putevi nevreme saobraćaj Radio Aleksinac štab za vanredne situacije vanredna situacija vanredno stanje sneg Miloš Milošević
@


 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima